1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. Dit Oranje is goud waard

Dit Oranje is goud waard

Special Olympics World Games in Berlijn
Het dragen van het oranje tenue is voor veel atleten een droom die uitkomt. Dit geldt zeker ook voor de atleten die namens Nederland meedoen aan de Special Olympics World Games in Berlijn. Zij hebben de afgelopen periode alles gegeven om optimaal voorbereid aan de start te verschijnen. Dus of ze nou eerste, tweede of allerlaatst worden: dit team is goud waard.

Het beste uit jezelf halen

De Special Olympics World Games Berlin 2023 zijn de Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit jaar worden de Special Olympics gehouden in Berlijn van 17 tot 25 juni. Er zijn 26 verschillende sporten vertegenwoordigd en in totaal meer dan 7.000 sporters aanwezig van over de hele wereld. Al deze sporters komen met verschillende doelen naar Berlijn, maar een ding hebben ze met elkaar gemeen; de motivatie om het beste uit zichzelf en het moment te halen. 

Voor sommige de eerste keer

De sporters zijn er klaar voor. Stefan Rabouw is Oranje hardloper en verspringer en werd Nederlands kampioen in 2016 op de 200m. ‘Ik heb er ontzettend veel zin in, maar ja het is wel spannend om internationaal te gaan sporten. Dat heb ik nooit eerder gedaan.’ Door deelname aan de World Games zullen de levens van de sporters veranderen. Ze stijgen boven zichzelf uit, qua sportprestaties, maar vooral ook in zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Dromen en gouden herinneringen

Special Olympics is de sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Sporters krijgen de kans om te stralen op een podium. Hierdoor krijgen ze meer zelfrespect en zelfvertrouwen. De atleten kunnen hun dromen waarmaken en hun dromen omzetten in gouden herinneringen. Door middel van sport komen we tot een inclusievere maatschappij; een waar iedereen op zijn niveau kan meedoen en sporten. Wij wensen de Nederlandse Special Olympiërs heel veel succes en plezier in Berlijn! Dit Oranje is goud waard!

Start Your Impossible

Toyota is sinds 2020 trotse partner van Special Olympics, omdat wij het belangrijk vinden dat we bijdragen aan een samenleving waarin iedereen gelijke kansen en mogelijkheden heeft en sport voor  iedereen toegankelijk is. Sporten geeft je zelfvertrouwen, je maakt er vrienden en het maakt je gelukkiger. Samen met Special Olympics wil Toyota laten zien dat niets onmogelijk is.