1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. Bestverkochte auto is een … Toyota!

Bestverkochte auto is een … Toyota!

Toyota staat vijf keer in de top 10
Toyota weet veel kopers voor zich te winnen en een breed publiek aan te spreken. Dat blijkt maar weer. Onderzoeksbureau Jato Dynamics heeft de top 10 van bestverkochte automodellen ter wereld van 2022 bekendgemaakt. Wat blijkt? Toyota staat niet alleen op de eerste plaats, maar zelfs vijf keer in de top 10!

En de winnaar is …

De grote winnaar is de Toyota RAV4. Deze veelzijdige SUV werd het afgelopen jaar meer dan een miljoen keer verkocht. Vooral in Amerika en China is de auto heel populair, maar ook hier in Europa zet het model goede verkopen neer. Dat bewijst maar weer dat de RAV4 een heel breed publiek weet aan te spreken. Op korte afstand volgt de Toyota Corolla, die bijna een miljoen keer is verkocht. Voor dit model is China de belangrijkste markt, op enige afstand gevolgd door de VS. Wereldwijd gezien is de sedan het populairst.

Nog meer verkooptoppers

Toyota bezet niet alleen de eerste twee treden van het podium, maar staat zelfs nog drie keer in de top 10. Op plaats vijf en zes staan de Toyota Camry en Toyota Hilux, gevolgd door de Toyota Corolla Cross op de achtste plaats. Voor de Camry geldt opnieuw dat Noord-Amerika en Azië de belangrijkste markten zijn, maar de Camry heeft ook hier in Europa weer zijn plek gevonden in zijn segment. De Hilux is vooral zeer populair in Azië en de Corolla Cross is ook weer zo’n model dat wereldwijd in de smaak valt.

Groter marktaandeel voor Toyota

Met deze door Toyota gedomineerde top 10 is het volgende goede nieuws eigenlijk niet meer zo verrassend: Toyota heeft ook zijn wereldwijde marktaandeel weten te vergroten. Daarmee bedraagt het marktaandeel van Toyota een indrukwekkende 13 procent, het grootste van alle merken. De groei van het marktaandeel ten opzichte van het voorgaande jaar bedraagt 0,35 procent. Klinkt als weinig, maar daarmee is Toyota de vierde grootste stijger.

Lees meer