1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. 2021 099 Pers maakt kennis met Toyota Aygo X

Eerste kennismaking met Aygo X

Urban crossover gewaardeerd door pers
De nieuwe Toyota Aygo X verschijnt in het voorjaar van 2022 op de markt, maar verschillende media konden nu alvast met de auto kennismaken. Die eerste ontmoeting verliep zeer positief. Lees hieronder de bevindingen van Autovisie, AutoWeek en de ANWB.
  • Aygo is een mini-Yaris

    Autovisie aan het woord: “De Aygo X staat op het grotere platform van de Yaris. Daardoor groeit de ‘X’ ook fors ten opzichte van de vorige editie en is hij een van de grootste telgen in het A-segment. Van de Yaris neemt de Aygo X ook het gros van de comfort- en veiligheidsverhogende voorzieningen over, verpakt als Toyota Safety Sense. Het is gewoon bizar wat er allemaal standaard op en aan zit.” Autovisie trekt dan ook de conclusie: “Toyota Aygo X is geen grote Aygo, maar een mini-Yaris.”

Aanzienlijk volwassener

Ook AutoWeek is erg te spreken over de gegroeide nieuwkomer: “Dat de Aygo groter is geworden zie je vooral terug in de bagageruimte, want daar gaat 60 liter meer in dan voorheen. Bovendien is de laadvloer daadwerkelijk groter, zodat je die extra ruimte ook echt kunt benutten. Het interieur is er met sprongen op vooruit gegaan en ziet er aanzienlijk volwassener uit dan voorheen, terwijl er toch een gezonde dosis speelsheid behouden is gebleven. Toyota gaat door waar andere merken het bijltje erbij neergooien en blijft met de Aygo X actief in het A-segment.”

Stadsauto 2.0

De ANWB: “Toyota heeft de Aygo eens kritisch tegen het licht gehouden. Het resultaat is een stadsauto 2.0: de Toyota Aygo X. De nieuwe stadsmini ziet er niet alleen fris uit, hij is ook nog eens een stuk ruimer en veiliger dan voorheen en dat voor een bescheiden meerprijs.” De ANWB is enthousiast over de rijke uitrusting: “Met een handige telefoonapplicatie controleer je op afstand bijvoorbeeld het brandstofniveau, er is Apple CarPlay en je kunt zelfs draadloos je smartphone opladen.” De conclusie van de ANWB luidt: “Het is Toyota gelukt om weer leven te brengen in het A-segment.”