1. Modellen
  2. Verwachte modellen
  3. GR Yaris
De legende duurt voort
Scrollen overslaan
De legende duurt voort

De compleet nieuwe Toyota GR Yaris

Buitengewone evolutie

De beste is nóg beter geworden. De nieuwe GR Yaris is een passende exponent van onze ‘race to road’ filosofie van voortdurende verbeteringen. Een pure hot hatchback die nu al een klassieker is. Aangedreven door een krachtige driecilinder motor en een nieuwe dimensie in opwindend rijplezier.

Gemaakt met directe feedback van de professionals van Toyota uit de wereld van de autosport.
Een innovatieve achttraps Direct Automatic Transmission van GAZOO RACING
Jij bent het middelpunt van alle actie
Ogier en Rovanperä Special Editions
Historie in de autosport
Gesmeed in de strijd
Met decennia van successen in de wereld van de auto- en rallysport op het hoogste niveau, is Toyota een geduchte tegenstander op circuits over de hele wereld. Waarom? Omdat er geen betere omgeving is voor het ontwikkelen van nieuwe technologie en opwindende nieuwe auto's.
Toyota GAZOO Racing Direct Automatic Transmission
Een nieuwe norm voor sporttransmissies
Met razendsnelle schakelovergangen maakt de Toyota GAZOO RACING Direct Automatic Transmission technologie uit de autosport naar de openbare weg. Deze innovatieve transmissie beschikt over acht versnellingen die elk met een korte overbrengingsverhouding garant staan voor opwindende acceleraties. Tegelijkertijd is het schakelgedrag volledig automatisch en aangenaam voorspelbaar, volledig in lijn met je intenties van dat moment.

Past zich aan uw rijstijl aan

De intelligente en adaptieve Direct Shift automaat geeft je als bestuurder keuze uit de rijmodi Normal, Eco en Custom, alsmede een high-performance Sport modus.

Schakelen als een supersportauto

Sneller schakelen betekent snellere rondetijden. De nieuwe Direct Shift Automatic van GAZOO Racing geeft de GR Yaris een belangrijk competitief voordeel.

Dynamisch weggedrag
Gemaakt voor sensatie
Het belangrijkste onderdeel van een raceauto is de coureur. Daarom is de nieuwe GR Yaris ontwikkeld vanuit een filosofie die de bestuurder voorop stelt. Elk detail is tot in detail fijngeslepen om je het onmisbare gevoel van verbinding met je auto te geven, van upgrades aan het chassis die je meer gevoel en feedback geven, tot een lagere zitpositie.

Ongeëvenaarde prestaties

Deze sublieme krachtbron is duurzamer en laat met meer vermogen en koppel zien waarvoor hij gemaakt is.

Precisie die je voelt

Met een stijvere carrosserie, verstevigde wielophanging en grotere veerwegen geeft de nieuwe GR Yaris meer feedback dan ooit.

Op de bestuurder gerichte cockpit

De nog meer op de bestuurder gerichte cockpit heeft een lagere zitpositie en een multimedia display dat je meer comfort en controle geeft.

Ogier en Rovanperä Special Editions
Ontworpen door kampioenen
Met gepaste trots introduceren we twee unieke uitvoeringen die elk zijn ontwikkeld door de supersterren van Toyota uit de rallysport. De GR Yaris in Matt Stealth Grey van Sébastien Ogier valt op met een grote achterspoiler, een unieke 4WD instelling en strakke, blauwe details. De extraverte Kalle Rovanperä koos voor zijn uitvoering van de GR Yaris speciale graphics, een op de racesport geïnspireerde achtervleugel en een Donut 4WD modus.