TOYOTA ROLSTOEL PARK
Met de opening van 's werelds eerste Wheel Park onderstreept Toyota haar visie om betere mobiliteit te leveren voor iedereen.
VOORSTELLEN
Lily Rice
Lily Rice was nog maar 13 toen ze als eerste vrouw in Engeland een salto achterover maakte in een rolstoel. Dat deed ze op 13-jarige leeftijd. Ze beseft dat alles mogelijk is wanneer we vrij zijn om te bewegen en haar succes inspireert andere meisjes om WCMX te gaan beoefenen. Het ideaal voor Lily is dat haar sport ooit officieel wordt erkend als Paralympische Sport, zodat ze kan meedoen aan de Paralympics.
Het Toyota Wheel Park
De volgende sporter laat zich naar beneden vallen op de helling en de rolgeluiden van de wielen zijn door de houten noppen goed te horen. Het geluid laat toeschouwers weten dat de volgende rijder in de baan is. Maar ze zit niet op een fiets en heeft ook geen skateboard of skeelers. Ze leeft zich uit op een volledig ingerichte hybride skateboardbaan, maar ze zit in een rolstoel.

Ze is niet de enige met een glimlach op haar gezicht. Dat WCMX een grotere sport wordt, is voor iedereen belangrijk. We zien zelfs sporters zonder handicap om beurten plaatsnemen in de geprepareerde rolstoelen. Het blijkt dat het stigma van een lichamelijke handicap minder sterk is dan de wil om te bewegen.
Dit is nieuw voor Tyota en het is een treffend symbool voor Toyota's visie van Ever Better Mobility for All. Met deze visie wil Toyota integrale mobiliteitsoplossingen bieden voor iedereen, inclusief mensen met een lichamelijke handicap. Op die manier draagt Toyota bij aan een steeds meer inclusieve samenleving.
Mauro Caruccio
CEO van Toyota Motor Italië
/

Inclusive Hybrid Park
Vanuit een focus op vrijheid en het plezier van mobiliteit op wielen ontwikkeld voor sporten als BMX, skateboarden en Wheelchair Motorcross (WCMX, Rolstoel Motorcross, red.), een van de nieuwste actiesporten van de laatste tijd.


Een betere samenleving
Toyota maakt zich sterk voor vrijheid van mobiliteit, of dat nu door het hele land is, in de stad of met een rolstoel in het Toyota Wheel Park.

Mobiliteit voor Iedereen
Het Toyota Wheel Park maakt meer mensen mobiel op een manier die te vaak is voorbehouden aan mensen zonder lichamelijke handicap. Met haar visie op gelijke toegankelijkheid hoopt Toyota een bijdrage te leveren aan mobiliteit, plezier en passie voor iedereen.


Start Your Impossible
Toyota helpt rolstoelers als de Engelse Lily Rice om haar droom werkelijkheid te maken, door middelen ter beschikking te stellen en door publiciteit te genereren voor haar campagne: van WCMX een officiële Paralympische sport maken.

/