DE SORA BRANDSTOFCELBUS
Een schonere toekomst met waterstof en zuurstof.
We rijden de toekomst in met een brandstofcel bus, die de traditionele bussen met hun dieselmotoren zal gaan vervangen. De Toyota Sora - een acroniem voor de cyclus van water: Sky, Ocean, River, Air - rijdt in Tokyo mee met het dagelijks verkeer. Voor passagiers een mooie vorm van emissievrije, gebruiksvriendelijke en stijlvolle mobiliteit voor de toekomst.
AANDRIJFLIJN
Toyota Fuel Cell System (TFCS)
VEILIGHEID
Collision Warning System
PASSAGIERS
79
Duurzaamheid
Gebruiksvriendelijk en milieubewust.
De door schone en duurzame waterstof aangedreven stadsbus Sora staat symbool voor het toekomstpotentieel van het openbaar vervoer. Een vorm van mobiliteit die meer is dan alleen een manier om van A naar B te komen, door deze ook socialer, duurzamer, meer geavanceerd en toegankelijker te maken. Dit is de essentie van ons op de mens gerichte design. Het is de toekomst van onze mobiliteit, met water als het enige bijproduct.
Sora: Sky, Ocean, River, Air
Technologie
Slimmer mobiel.
De futuristische styling en markante koplampen zijn niet zomaar voor de show. Sora stadsbussen kunnen met elkaar communiceren en in konvooi blijven, om op die manier energie te besparen en het rijden in de spits meer te stroomlijnen. Bij calamiteiten kunnen ze dienen als tijdelijke noodstroomvoorziening, met een vermogen van 235 kWh.* In het interieur klappen de stoelen automatisch uit de weg wanneer ze niet bezet zijn. Met deze Japanse primeur ontstaat er meer ruimte voor staande passagiers en mensen in een rolstoel.
*Het vermogen dat wordt geleverd en het beschikbare vermogen kunnen per keer verschillen, afhankelijk van de prestaties van de brandstofcel, de resterende voorraad waterstof en het energieverbruik.