Ranomi Kromowidjojo

Er zijn meerdere wegen die leiden naar succes

Zwemster Ranomi Kromowidjojo gaat vanaf haar jonge jaren al voor de medailles. Ze is drievoudig olympisch kampioen, meervoudig Europees kampioen en meervoudig wereldkampioen.

Opgegroeid met zwemmen

Ranomi heeft inmiddels een indrukwekkende lijst met overwinningen op haar naam staan. Ze werd in 2012 olympisch kampioene op zowel de 50 als de 100 meter vrije slag. In 2018 werd zij wereldkampioen op de 50 meter vlinderslag. Ranomi is letterlijk opgegroeid met zwemmen, “Zag ik als peuter ergens water? Dan sprong ik erin”, lacht ze. Geen wonder dat haar moeder haar zo snel mogelijk op zwemles wilde hebben. “Op m’n vierde had ik A en B en sinds m’n achtste zwem ik wedstrijden. Het plezier zat er al vroeg in.”

/
Volgt haar hart

Vanaf haar jonge jaren gaat zij voor de medailles en laat ze zich niet van de wijs brengen. Toch kent Ranomi mindere momenten. Tijdens de Olympische Spelen in Rio haalt ze tegen de verwachting in, geen medailles. Ze negeert de negatieve geluiden dat haar beste tijd is geweest. “Met succes, want in 2017 zwom ik m’n beste tijden ooit en zat ik weer bij de wereldtop.” Maar Ranomi is nu vooral gefocust op de Olympische Spelen in Tokyo. “Mijn droom is om te zwemmen zoals ik nog nooit gezwommen heb, om m’n beste tijden neer te zetten.”

/
Ranomi laat zien dat niets onmogelijk is:
/