IMPOSSIBLE STORIES

Het onmogelijke mogelijk maken is niet makkelijk. Maar deze atleten laten zien dat alles mogelijk is wanneer je vrij kunt bewegen.

Andrea Eskau - Para cross-country skiër

Andrea Eskau houdt haar Nordic skistokken vast en kijkt in de camera, in haar vuurrode skipak.
GEBOREN

21 maart 1971

WOONPLAATS

Apolda, Duitsland

SPORT

Fietsen, Para cross-country skiën

PARALYMPISCHE SPELEN

2008, 2012, 2016
PARALYMPISCHE WINTERSPELEN
2010, 2014

HET ONMOGELIJKE BEREIKEN

Hoewel het meedoen aan sporten voor mensen met een beperking voor Andrea uit nood is geboren, duurde het niet lang voordat de Duitse uitgroeide tot een van de grote favorieten tijdens de Paralympische Zomer- en Winterspelen. Ze deed eerst mee aan rolstoelbasketbal, om daarna haar aandacht te verleggen naar Para cross-country skiën, de Para biathlon, rolstoelraces en handbiken.

Tot nu toe won Andrea op verschillende WK's 37 medailles. Ook is ze 27-voudig wereldkampioen in fietsen, de Para biathlon en Para cross-country skiën.

"Het kost ongelooflijk veel moeite en inzet om op de Paralympics goud te winnen en we zijn er trots op dat we deel mogen uitmaken van het team van Andrea."
– Toyota TMG engineer

/

Ik heb veel medailles gewonnen, maar mijn grootste prestatie als sporter is om eerlijk en sportief te zijn. Dat vind ik het allerbelangrijkste.

Toyota raakte geïnspireerd door Andrea's doorzettingsvermogen en benaderde haar in 2012 om een samenwerking te starten. Sindsdien hebben we nauw met Andrea samengewerkt om slimme, lichtgewicht oplossingen van carbonfiber te maken voor haar fietsen en slede. Comfort en snelheid staan daarbij voorop. Dit geeft de Duitse atlete een nog groter sportief voordeel tijdens de Paralympics.

Brad Snyder - Para Zwemmer

Hoewel hij in de oorlog zijn gezichtsvermogen verloor, blikt Brad Snyder met een zwembril op in de verte, alsof hij naar het podium kijkt.
GEBOREN

29 februari 1984

WOONPLAATS

Reno, Nevada, USA

SPORT

Para Zwemmen

PARALYMPISCHE SPELEN

2012, 2016

HET ONMOGELIJKE BEREIKEN

In het water voelt Brad Snyder zich het meest vrij. Als peuter leerde hij zwemmen in Florida, om op 11-jarige leeftijd in wedstrijdverband te gaan zwemmen. Later werd Brad aanvoerder van het zwemteam van de Amerikaanse Marine Academie.

“In de weken nadat ik gewond raakte, leek het onmogelijk om te moeten leven met een gezichtsbeperking, om blind te zijn. Bij de Paralympics heb ik ontdekt dat er nog heel veel is wat ik wel kan, ook al kan ik niet meer zien.”

Toen Brad gewond thuiskwam uit Afghanistan, moest hij zijn weg in het donker leren vinden. Zijn familie stond achter hem en hielp de ooit zo vindingrijke soldaat met simpele handelingen als eten, aankleden en het vinden van de WC.

Ik wil mijn verhaal graag delen, als inspiratie voor een nieuwe generatie van atleten die ervan dromen om op de Paralympics het podium te halen.

Tijdens zijn revalidatie besloot Brad al na enkele maanden om weer te gaan zwemmen. Precies een jaar nadat hij als soldaat zijn gezichtsvermogen verloor, stond hij op de hoogste trede van het Paralympisch podium, om voor Team USA trots een gouden medaille in ontvangst te nemen. Brad is de huidige wereldrecordhouder op de 100 meter vrije slag voor zwemmers met een volledige gezichtsbeperking.

Inmiddels heeft Brad een nieuwe ambitie. Hij gaat zich toeleggen op een tweede sport en wil in Tokyo 2020 meedoen aan de Para Triathlon.

De belofte van Toyota

Toyota is Worldwide Official Mobility Partner van de Olympische en Paralympische Spelen omdat we mensen willen stimuleren verder te reiken - verder dan de eindstreep, voorbij dat wat ze onmogelijk achten.

De samenwerking met het Internationale Olympische en Paralympische Comité om sporters te helpen hun doel te bereiken, is slechts een onderdeel van onze oprechte belofte om het potentieel van mensen te benutten door de kracht van bewegen.

Akio Toyoda with his arms open as he gives a passionate speech.
quotation mark begin
Under this Olympic and Paralympic flag, let us reaffirm the power of sport to bring people together.
quotation mark end
AKIO TOYODA
President, Toyota Motor Corporation
Global Team Toyota
Bekijk alle sporters van Global Team Toyota
We zijn er trots op om de eerste Worldwide Official Mobility Partner voor het Internationale Olympisch Comité en het Internationale Paralympisch Comité te kunnen zijn, en een van de oprichters van het Olympic Channel. Bekijk onze serie Is It Possible? om te zien wat er in uw favoriete sport allemaal mogelijk is.
Bekijk nu