MIRAI CONCEPT
Afgebeeld: concept car
Emissievrije elektrische auto met brandstofcel van de nieuwste generatie
Sinds zijn introductie in 2014 heeft de eerste generatie van de Toyota Mirai het wereldwijde potentieel bewezen van waterstof als energievoorziening voor schone en duurzame mobiliteit. Waterstof biedt dezelfde actieradius als conventionele voertuigen, tanken duurt ongeveer even lang. De enige emissie die daarbij ontstaat, is water. De Mirai Concept is een definitieve doorontwikkeling van de Mirai van de tweede generatie. De compleet nieuw ontworpen Mirai markeert een belangrijke stap voorwaarts voor elektrische voertuigen met brandstofcel (Fuel Cell Electric Vehicle of FCEV) en voor het potentieel van een op waterstof gebaseerde samenleving, met een aanzienlijk grotere actieradius, betere rijprestaties en een elegant, sportief design met meer ruimte en comfort voor de passagiers.
Rijsysteem
Achterwielaandrijving
Actieradius
30% groter
Zitplaatsen
5
Een stijlvol en modern voertuig met een hoogstaande rijbeleving.
De Mirai Concept is ontwikkeld om een auto te maken waar eigenaren graag in rijden, een auto met een emotioneel en aantrekkelijk design, met de dynamiek en prestaties die de bestuurder een lach op zijn gezicht geven. Voor de Mirai Concept heeft dat geleid tot een dynamisch design, met lage lijnen, elegante proporties, een elegante carrosserie en 20\" grote velgen. Al deze onderdelen samen vormen een krachtig en onderscheidend geheel. De auto wordt gepresenteerd in een nieuw ontwikkelde lakkleur (Force Blue Multiple Layers) waarvoor verschillende kleurlagen worden aangebracht voor een uitzonderlijk diepe glans. Het interieur omvat de passagiers en biedt een even eenvoudige als moderne ruimte die een gevoel van warmte en comfort oproept.
Aanzienlijk verbeterde rijprestaties.
Het nieuwste modulaire platform van Toyota is vanaf het begin ontwikkeld voor gebruik in combinatie met alle beschikbare aandrijflijnen, waaronder ook de brandstofcel op basis van waterstof. Dit platform biedt voor de Mirai Concept een hogere torsiestijfheid, en een laag zwaartepunt, belangrijke voorwaarden voor stabiele en wendbare rijeigenschappen. Verbeteringen aan de brandstofcel hebben betrekking op meer dan alleen het vergroten van de actieradius en hebben bijvoorbeeld ook geleid tot een soepeler respons bij het optrekken. Ook verbeterd is de respons van de auto op bewegingen van het gaspedaal. De rijeigenschappen zijn daarbij met name op bochtige trajecten aangenaam en soepel, met een uitzonderlijk gevoel van kracht en dynamiek bij alle snelheden.
De volgende fase in waterstoftechnologie voor schone mobiliteit.
De nieuwe generatie Mirai beschikt over een compleet nieuw ontwikkelde aandrijflijn, met een brandstofcel die aanzienlijk betere prestaties levert. Vergeleken met de huidige generatie is de actieradius bijvoorbeeld met 30 procent gegroeid, dit is onder meer te danken aan een grotere opslagcapaciteit voor waterstof.