JPN TAXI
Gebruiksgemak vanuit traditional design.
JPN Taxi is een nieuwe vloot van taxi's in Japan, die ontworpen zijn voor verschillende typen passagiers - van kinderen tot bejaarden en mensen in een rolstoel. Het design komt in de plaats van de taxi's waar Japan bekend om staat, met een eigentijds uiterlijk en moderne voorzieningen. De taxi's zijn voorzien van de traditionele kleur koiai (indigo), maar dit traditionele uiterlijk gaat samen met moderne technologie.
Motor
Elektrische hybride
Brandstofverbruik
19,4 km/l
Brede schuifdeur achter
Gemotoriseerd
RESEARCH EN ONTWIKKELING
Codenaam: Team Rickshaw.
Het technische team van Toyota, met codenaam Team Rickshaw, paste het concept van genchi genbutsutoe. Dit betekent zoveel als 'ga naar de bron voor de feiten'. Ze bekeken taxibedrijven, zorginstellingen en experts in heel Japan. Ook verrichtten ze veldonderzoek naar het gebruik van taxi's in grote steden, bij toeristische attracties, ramplocaties en ziekenhuizen. Ze reden zelfs als passagier mee om zelf te ervaren wat een taxichauffeur zoal meemaakt. Dit alles deed het team met één duidelijk doel: het ontwikkelen van een betere taxi.
Een universeel design voor mensen van allerlei pluimage.
TOEGANKELIJKHEID
Een universeel design.
De JPN Taxi werd ontworpen om toegankelijk te zijn voor mensen van allerlei pluimage. De taxi is voorzien van een inklapbare rijplank voor een rolstoel en heeft in het interieur meer dan genoeg ruimte voor passagiers. Dit toegankelijke design is cruciaal voor een toekomst van groeiende en geavanceerde mobiliteit. Een toekomst die zichtbaar wordt tijdens de aankomende Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo 2020.