Esther Vergeer

Chef de mission

Als meisje van acht belandde Esther Vergeer in een rolstoel. Door sport leerde ze met haar beperking omgaan en jarenlang was ze de beste rolstoeltennisster van de wereld. Ze is zevenvoudig paralympisch kampioen, werd vijf maal verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar en won de Laureus World Sports Awards in 2002 en 2008. Nu is ze chef de mission van Paralympic TeamNL.

Bewijsdrang

Als rolstoeltennisster was ze jarenlang het gezicht van paralympische topsport. En haar leven draait nog steeds grotendeels om de paralympische sport. “Als chef de mission wil ik alle individuele sporters tot één hecht team smeden”. Haar boodschap is dat je ook met een beperking een gelukkig leven kunt hebben. Ze is daar zelf het bewijs voor. “Of ik wel eens baalde van mijn handicap? Heel soms, maar nooit lang. Als iets mij niet lukte, maakte de boosheid al snel plaats voor bewijsdrang. Ik wilde laten zien dat het mij zou lukken. Dat is nog steeds mijn drijfveer.”

/
Paralympische helden een podium

“Toen ik jong was, waren gehandicapte topsporters nauwelijks bekend. Ze kwamen nooit op televisie. Ik had toen graag helden gehad in wie ik mij kon herkennen. Als chef de mission zie ik het als mijn taak onze paralympische helden het podium te geven dat ze verdienen. Ik hoop dat er bij de Paralympische Zomerspelen in Tokyo in 2021 veel nieuwe topsport helden met een beperking bijkomen. Die zijn belangrijk voor gehandicapte kinderen. Ze kunnen uit deze rolmodellen kracht en moed putten.”

/
Esther laat zien dat niets onmogelijk is:
Zwarte Toyota PROACE CITY schuin voor