Martin-De-La-Puente - Rolstoeltennis

PARALYMPISCHE ROLSTOELTENNISER HOOPVOL
MARTÍN
DE LA PUENTE
Martin Image

Ik denk dat ik tijdens mijn deelname in Rio heb geleerd dat in die week alles mogelijk is

MARTÍN DE LA PUENTE

Obstakels trotseren met een glimlach.
Op social media lijkt Martín de la Puente altijd te glimlachen. Dat komt door zijn onverzadigbare liefde voor het leven. Het heeft hem door de moeilijkste tijden heen geholpen. Zelfs het Proteus-syndroom, een van de zeldzaamste botgroeistoornissen ter wereld waarmee hij geboren is, hield hem niet tegen. Zelf na de zestiende operatie kon hij niet wachten om weer naar buiten te gaan en te blijven leven. Martín bleef uitblinken in zwemmen, waterpolo, basketbal en zelfs schaken. Maar het was zijn liefde voor rolstoeltennis die hem tot een van de beste spelers ter wereld maakte.

GLOBAL TEAM TOYOTA
Martín de la Puentes
Impossible verhaal
22 juni 1999
Geboren
Spanje
Land
Rolstoeltennis
Sport
4
Nationale titels
Vind waar je van houdt en ga er maximaal voor.
Martín richtte zich volledig op tennis. Op 17-jarige leeftijd had hij al drie nationale titels gewonnen en was hij al drievoudig wereldkampioen bij de junioren. Daarna vervulde Martín zijn droom met zijn deelname aan de Paralympische Spelen in Rio in 2016. Om zijn volgende doel waar te maken – een medaille op de Paralympische Spelen in Tokyo in 2021 – bracht hij een groot offer: hij liet zijn vrienden en familie achter om fulltime te trainen. Het achterlaten van zijn ouders om zijn dromen waar te maken, was voor Martín aanzienlijk moeilijker dan alles te geven op de tennisbaan.


DE TEST IS NIET
OP DE BAAN.
HET ZIT IN JE HOOFD.

Grootsheid en goud nastreven.
Nu gaat Martín naar Tokyo. En hij is niet alleen blij om daar te zijn, hij is ook extatisch. Global Team Toyota is trots om Martín een teamgenoot te mogen noemen en ondersteunt zijn zoektocht om niet alleen het podium te bereiken, maar ook om rolstoeltennis als sport naar het hoogste niveau te blijven stuwen. Dankzij zijn grenzeloze positiviteit en drive om te concurreren is Martín een inspiratie voor ons allemaal om onze dromen waar te maken.

BEKIJK DE LAATSTE CAMPAGNE
Start Your Impossible
met een enkele stap.

Bebe-Vio - Rolstoelschermen

Paralympisch kampioen rolstoelschermen
BEBE
VIO
Bebe -vio Image

Ik heb lang gedroomd van een gouden medaille. Die heb ik nu. En nu is het de beurt aan anderen. Ga erop uit en kies een sport, ongeacht of je wel of geen lichamelijke beperking hebt. Het is heel belangrijk.

BEBE VIO

Een vechter vanaf het begin.
Bebe Vio is één brok positieve energie. Gepassioneerd en inspirerend. Haar motto is "Het leven is te mooi." En elke keer als zij een wedstrijd wint en die feestelijke schreeuw laat horen, gaan we er allemaal in geloven.
Op 5-jarige leeftijd toonde Bebe al haar enorme talent voor schermen. Een natuurtalent, met zeer wendbare voetbewegingen en bliksemsnelle reflexen. Op 11-jarige leeftijd moest zij echter een ultieme strijd aangaan toen bij haar meningitis geconstateerd werd. Door deze ziekte moesten haar armen en benen geamputeerd worden, maar ze weigerde haar droom op te geven. Dankzij haar uitzonderlijke doorzettingsvermogen zou het niet lang duren voordat ze goud won en de hele wereld inspireerde.

GLOBAL TEAM TOYOTA
Bebe Vio's
Impossible verhaal
4 maart 1997
Geboren
Venetië, Italië
Woonplaats
Rolstoelschermen
Sport
2
Gouden medailles
Eerste stappen van een lange reis.
De weg naar herstel was niet gemakkelijk, maar Bebe ging de revalidatie aan zoals elke andere uitdaging waarmee zij geconfronteerd werd: met woeste positiviteit. Na drie maanden intensieve fysiotherapie zette ze haar eerste stappen op beenprotheses. Dat was het moment dat Bebe haar zinnen zette op het winnen van het Paralympische schermgoud. Sommigen hadden hun twijfels, en terecht: ze was de eerste Paralympische schermer zonder armen of benen. Maar Bebe weigerde te luisteren en zei: "Laat me het proberen." Ze werkte samen met haar vader om een op maat gemaakte uitrusting te creëren en slechts drie jaar later veroverde ze een plek in het Italiaanse nationale team.

IK BELOOF JE,
ALLES WAT JE HEBT IS ALLES
WAT JE NODIG HEBT.

Vertel een meisje met een zwaard niet wat onmogelijk is.
Gecoacht door gouden medaillewinnaar Simone Vanni, bestormde Bebe de schermwereld met haar eerste Wereldbeker-overwinning in Montreal in 2013 en vervolgens haar eerste Europese titel in 2014. Bij elke wedstrijd scherpte Bebe haar vaardigheden aan en bereidde ze zich voor op de Paralympische Spelen in Rio in 2016. Daar werd al haar harde werk en toewijding beloond. Ze sneed door de eerste ronde zonder een punt te hoeven incasseren. In de duizelingwekkende 15-7-overwinning tegen de titelverdediger, pakte Bebe vervolgens het goud.

BEKIJK DE LAATSTE CAMPAGNE
Start Your Impossible
met een enkele stap.

Alexis Hanquinquant - Paratriatleet

WERELDWIJD BESTE SURFER
ALEXIS
HANQUINQUANT
Martin Image

Vrijheid is voor mij geloven in jezelf en niet bang te zijn om je grenzen te verleggen

ALEXIS HANQUINQUANT

Passie die nooit vervaagt.
Al van jongs af aan had Alexis maar voor één ding ogen: sporten. Als zelfverklaard manusje van alles was hij net zo blij met het serveren van aces als met het behalen van driepunters. Zijn passie leidde hem naar full-contact vechtsporten en op 24-jarige leeftijd werd hij Frans nationaal kampioen (86 kg). Met een lengte van 1,95 meter zou je niet denken dat hij de eerste keuze van een tegenstander was! Tragisch genoeg nam het leven van Alexis een nieuwe wending als gevolg van een ongeval op het werk in datzelfde jaar.

GLOBAL TEAM TOYOTA
Alexis Hanquinquant’s
Impossible verhaal
28 december 1985
Geboren
Frankrijk
Geboren
Triatlon
Sport
7
Wereld & Europees kampioen
Een sport die voor mij gemaakt is.
Augustus 2010 zou het begin zijn van een nieuwe uitdaging voor Alexis. Na zijn ongeval bracht hij enkele maanden in het ziekenhuis door voor een operatie. Hoewel zijn rechterbeen werd gered, had hij te weinig kracht en te veel pijn in zijn been om als atleet te kunnen presteren, waardoor hij besloot om het in september 2013 te laten amputeren.

Ondanks dat hij een ledemaat heeft verloren, verloor Alexis niets van zijn doorzettingsvermogen. Nadat hij in 2015 paratriatlons had geprobeerd, besloot hij zichzelf uit te dagen om kampioen te worden in de drie disciplines. Vandaag, als meervoudig Europees en wereldkampioen paratriatleet, heeft Alexis zijn zinnen gezet op een nieuw doel: Tokyo.

IK HEB GEEN HANDICAP,
IK BEN ANDERS.

Een jeugddroom gerealiseerd.
Nadat hij in 2016 met coach Nicolas Pouleau op het toneel verscheen, miste Alexis net de kwalificatie voor het Paralympische debuut van de sport in Rio de Janeiro. Na hard werken en het behalen van meerdere nationale, Europese en wereldkampioenschappen is Alexis klaar om de ultieme uitdaging van zijn leven aan te gaan. Goud halen op de Paralympische Spelen in Tokyo.

De belofte van Toyota

Toyota is Worldwide Official Mobility Partner van de Olympische en Paralympische Spelen omdat we mensen willen stimuleren verder te reiken - verder dan de eindstreep, voorbij dat wat ze onmogelijk achten.

De samenwerking met het Internationale Olympische en Paralympische Comité om sporters te helpen hun doel te bereiken, is slechts een onderdeel van onze oprechte belofte om het potentieel van mensen te benutten door de kracht van bewegen.

Akio Toyoda with his arms open as he gives a passionate speech.
quotation mark begin
Laten we onder deze Olympische en Paralympische vlag opnieuw de kracht van sport bevestigen om mensen samen te brengen.
quotation mark end
AKIO TOYODA
President, Toyota Motor Corporation
Global Team Toyota
Bekijk alle sporters van Global Team Toyota
We zijn er trots op om de eerste Worldwide Official Mobility Partner voor het Internationale Olympisch Comité en het Internationale Paralympisch Comité te kunnen zijn, en een van de oprichters van het Olympic Channel. Bekijk onze serie Is It Possible? om te zien wat er in uw favoriete sport allemaal mogelijk is.
Bekijk nu