Onze ambassadeurs

Het onmogelijke willen bereiken

Topsporters laten als geen ander zien dat je met de kracht van bewegen het onmogelijke kan bereiken. Het is Toyota’s visie om mensen over de hele wereld te inspireren met de vrijheid van bewegen. Samen met onze ambassadeurs laten we zien dat met wilskracht en doorzettingsvermogen niets onmogelijk is. Dit is niet altijd even makkelijk, maar onze ambassadeurs bewijzen met hun verhalen dat alles mogelijk is wanneer je niet opgeeft.

Dafne Schippers

Dafne Schippers is een topatlete, die al op 22-jarige leeftijd de eerste Nederlandse was die ooit de 100 meter in minder dan 11 seconden liep. Ze won in 2016 zilver op de Olympische Spelen in Rio. ‘The Flying Dutchwoman’ is met een tijd van 21,63 de derde snelste vrouw ooit op de 200 meter.

/
Ranomi Kromowidjojo

Drievoudig olympisch kampioen, meervoudig Europees kampioen en meervoudig wereldkampioen. Zwemster Ranomi Kromowidjojo ging vanaf haar jonge jaren voor de medailles en heeft inmiddels een indrukwekkende lijst met overwinningen op haar naam staan.

/
Jetze Plat

Op een handbike kun je heel hard gaan. Vraag maar aan Jetze Plat die geboren werd met twee onvolgroeide benen. Hij is paralympisch kampioen en meervoudig wereld, Europees en nationaal kampioen. Zijn doel voor Tokyo? Om in 2021 een unieke prestatie neer te zetten: twee gouden medailles halen in twee verschillende sporten, handbike en triatlon. “Het is alles of alles.”

/
Marit Bouwmeester

Zeilster Marit Bouwmeester gelooft niet in talent, wel in keihard werken. Haar broer, die ook haar coach is, helpt haar daarbij. Ze nam driemaal deel aan de Olympische Spelen en won toen een zilveren medaille (2012), een gouden medaille (2016) en een bronzen medaille (2021).

/
Kjeld Nuis

Kjeld Nuis behoort tot de beste langebaanschaatsers van de wereld. Als kleine jongen droomde hij al om ooit als schaatskampioen met een medaille om zijn nek op het podium te staan. Ondanks persoonlijke tegenslagen wist hij met zijn onvoorwaardelijke doorzettingsvermogen toch zijn droom waar te maken door zich te plaatsen voor de Olympische Winterspelen van 2018 en te excelleren op het allerhoogste podium.

/
Chris Vos

Paralympisch snowboarder Chris Vos kreeg op z’n vijfde te horen dat hij nooit meer zou lopen, laat staan sporten. Door zijn doorzettingsvermogen verliep dat gelukkig anders. In 2014 kwalificeerde de toen vijftienjarige Chris zich voor de spelen in Sochi; hij was daarmee de jongste Nederlandse debutant. Tijdens de Paralympische Spelen in 2018 won hij zilver op de banked slalom. Maak kennis met een uitzonderlijk sportman.

/
Esther Vergeer

Als meisje van acht belandde Esther Vergeer in een rolstoel. Door sport leerde ze met haar beperking omgaan. Bovenal gaf het haar zelfvertrouwen. Jarenlang was ze de beste rolstoeltennisster van de wereld. Ze is zevenvoudig paralympisch kampioen tennis, werd vijf maal verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar en won de Laureus World Sports Awards in 2002 en 2008. Nu is ze chef de mission van Paralympic TeamNL.

/
/