JA, ik wil!

5 feiten die voor een Toyota Corolla pleiten

Zelfverzekerd, krachtig, strak en elegant: er staan dit jaar drie prachtige nieuwe Corolla’s klaar. Met nog meer veiligheid, dynamiek en hybride techniek. Vijf ijzersterke redenen om voor die nieuwe Corolla te kiezen. Dus stap in!

De Toyota Corolla is de meest succesvolle Toyota ooit. Een beroemde naam die op alle werelddelen staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Hij biedt vele jaren zorgeloos rijplezier, het is een trouwe kameraad door dik en dun. De nieuwe Corolla, die op 23 maart bij de Toyota dealer arriveert, is de beste Corolla ooit. Dus is het geen enkel probleem om vijf ijzersterke redenen te noemen om Corolla te gaan rijden.

/
/
5. Een iconische reputatie

De Corolla begon zijn carrière in 1966 en groeide uit tot de best verkochte auto ter wereld. Dus meer verkocht dan een T-Ford of een Kever. En het is nooit een ‘dertien-in-een-dozijn’ compacte middenklasser geweest: hij onderscheidde zich van andere merken door zijn ongekende betrouwbaarheid en degelijkheid. In elk onafhankelijk onderzoek naar betrouwbaarheid, mankementen of pech, waar ook ter wereld, scoort een Corolla altijd topposities. En biedt de auto dus veel kwaliteit voor zijn geld. Snelle versies traden op in het WRC, er waren coupés, stationwagons, vierwielaangedreven Corolla’s en GTi’s. Kortom: met recht een wereldauto.

4. Voor ieders smaak

Met drie verschillende versies is er een Corolla voor iedereen. Een sportieve Hatchback, ruime Touring Sports en elegante Sedan. De Hatchback is de compacte, dynamische variant die sportieve rijeigenschappen met praktisch gemak combineert. Dankzij een riante binnen- en bagageruimte, sportief onderstel en krachtige, zuinige motor is de Corolla een echte alleskunner. De Touring Sports heeft twee gezichten; zakelijk verantwoord en een feest voor jonge gezinnen met zijn ruimteaanbod en inlaadgemak van een riante stationwagon. De Sedan is de Corolla met het meest elegante lijnenspel, een fraaie, voorname en moderne vierdeurs met een evenwichtige en coupéachtige uitstraling.

/
3. Heerlijk sturen

Toyota heeft met de Corolla een stap gezet naar meer rijdynamiek voor de vrouw of man achter het stuur. De basis van de Corolla is het inmiddels bekende TNGA-platform, waardoor Corolla’s een lager en breder uiterlijk hebben. De grotere spoorbreedte en langere wielbasis zorgen voor een sportief rijgedrag. De C-HR is ook voorzien van dit onderstel. Die cross over is ook veel geroemd om zijn sportieve rijeigenschappen. Om volop te genieten van een onderstel dat gretig en alert de commando’s van de bestuurder oppakt is lekker wat motorkracht van harte welkom. Ook dat biedt de nieuwe Corolla.

/
/
2. Keuze in hybride aandrijflijnen

De nieuwe Corolla is de eerste Toyota met keuze uit twee verschillende hybride aandrijflijnen. De bekende 1.8 Hybrid met 122 pk versie is verder verfijnd en nog zuiniger geworden. Maar er maakt ook een 2.0 Hybrid met 180 pk sterke variant zijn opwachting, hybride zonder stekker maar nog krachtiger voor de veeleisende kilometervreter die zakelijk veel onderweg is. Hybride aandrijflijnen van Toyota zijn ook wereldberoemd om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Naast de 2 hybride-versies is er een 1.2 T benzinemotor met 116 pk leverbaar. De Sedan is enkel leverbaar met de 1.8 Hybrid met 122 PK.

1. Nog veiliger

Het is niet alleen de beste en de zuinigste Corolla ooit, ook de veiligste. Onder de noemer Toyota Safety Sense krijgt de Corolla koper standaard op elke Corolla een pakket aan veiligheidsvoorzieningen. Dat pakket is niet eerder zo uitgebreid geweest. Want toegevoegd is onder meer Adaptive Cruise Control met full stop, Lane Trace Assist (assistentiesysteem om tussen de lijntjes van de rijbaan te blijven) en automatisch groot licht. Standaard op elke nieuwe Corolla. De zuinigste, ruimste, veiligste, compleetste Corolla ooit. Met een excellente staat van dienst en reputatie. Kiezen is helemaal niet zo moeilijk...

/

Wil je de nieuwe Corolla Hatchback, Sedan en Touring Sports met eigen ogen aanschouwen? Vanaf 23 maart staan ze bij de Toyota dealer. Er is al een nieuwe Corolla vanaf € 23.995,- of slechts €180,- fiscale bijtelling per maand.

Lees meer

Toyota Corolla opnieuw bestverkochte auto ter wereld Toyota Corolla opnieuw bestverkochte auto ter wereld Ook Toyota RAV4 en Camry vertegenwoordigd in top 10 populairste auto’s wereldwijd Toyota is 'meest betrouwbaar 2019'! Toyota is 'meest betrouwbaar 2019'! Toyota ontvangt van de Consumentenbond het predicaat 'meest betrouwbaar 2019'. Hoge betrouwbaarheidsscores voor Toyota in onderzoek Consumentenbond Hoge betrouwbaarheidsscores voor Toyota in onderzoek Consumentenbond Toyota scoort hoog in onderzoek Consumentenbond Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Betere mobiliteit in een betere wereld.