Het blijft altijd onze Verso

Vier trouwe Verso-rijders aan het woord

In 2002 was er de Corolla Verso. In 2009 werd dat model omgedoopt tot dé Verso. En nu… is het tijd om afscheid te nemen. De Verso verdwijnt namelijk uit de Toyota-stal, maar niet uit de harten van Nederlandse Verso-rijders. Vier van hen vertellen nu hun eigen Verso-verhaal.

"Hij zat altijd als een handschoen"

/
 

“Mijn Verso en ik kennen elkaar al geruime tijd,” begint Dirk Heijl. We spreken hem aan zijn eetkamertafel. Oude rock ‘n’ roll speelt op de achtergrond. “De autowijk waar ik negen jaar geleden mijn Verso kocht ligt hier vlak achter. Op een dag liep ik een occasioncentrum binnen – eigenlijk omdat ik de balen had van een andere auto – en toen stond de Verso daar. Ik was meteen enthousiast, maar de prijs vond ik wel wat stijf. Gelukkig hielp de herfstaanbieding van een paar maanden later daarbij. Toen heb ik de auto hier meteen gekocht bij Driessen.”

“Omdat ik vier kinderen heb, heb ik altijd in wat ruimere auto’s gereden. Toen mijn vrouw wat moeite kreeg met de lage instap, zochten we dus een model dat diezelfde ruimte had, maar wel wat hoger was. De Verso voldeed aan die eisen. Maar het rijgemak kwam daarbij. Ik stap regelmatig in de auto en maak veel kilometers, dus dan is het erg belangrijk dat een auto comfortabel rijdt. Zo zijn mijn vrouw en ik vaak op wintersport geweest en nog steeds rij ik met een vriend geregeld naar Limburg of België om te wandelen.”

Dan vat hij zijn verhaal eigenlijk in één simpel sentiment samen. “Ik ben echt aan de Verso gehecht geraakt. Ik hoop dat de mijne nog lang meegaat, want een opvolger heb ik nog echt niet in mijn hoofd. Dat wordt nog een lastig proces na een auto die altijd zat als een handschoen.”

"Ik hoop dat-ie nog net zo lang meegaat als ik"

/
 

De koffie staat al op als we bij Dick en Els van Leerdam binnenkomen. Vanaf de bank kijken we uit op een ruime tuin en maisvelden. Herten zien ze vaak. “Onze nieuwe Verso hebben we nu net twee maanden,” vertelt Dick trots, “maar inmiddels rijden wij al 13, 14 jaar in een Verso. De Corolla Verso was de auto waarmee ik de overstap naar Toyota maakte, toen ik net 60 was. Omdat hij wat hoger is, stap je er makkelijker in en zit je meteen fijn achter het stuur.”

“Nu ik weet dat de Verso verdwijnt, ben ik ook erg blij dat ik net een nieuwe heb gekocht. Ik hoop dat-ie nog net zo lang meegaat als ik. En dat we er nog mooie dingen mee kunnen doen.” Els knikt. “We hebben mooie reizen gemaakt met de auto,” vertelt ze. “Twee Verso’s geleden zijn we bijvoorbeeld naar Ierland gegaan. We maakten de overtocht met de auto en hebben daar rondgereden. De terugweg door Frankrijk was ook prachtig. Al met al een hele fijne reis.”

Het afscheid van de Verso valt het echtpaar zwaar. Dick: “Ik wilde eigenlijk een hybride Verso hebben, maar die was er niet. Jammer, want de Verso is echt de auto voor mij. We hebben er nooit problemen mee gehad en zijn daarom al heel lang tevreden eigenaren. Er is gewoon geen enkele andere Toyota die ons beter aanstaat. Hopelijk komt de Verso nog terug.”

"Je kon altijd gezellig ouwehoeren in de auto"

/
 

“Even nadenken, hoor.” Dat is Harrie van den Brands antwoord wanneer we hem vragen hoelang hij zijn Verso al heeft. “Een jaar of acht. Zoiets.” Het moment dat hij zijn Verso kocht staat hem helderder voor de geest. “Ik was op zoek naar een nieuwe auto waar veel mensen in konden. We gingen namelijk veel met de familie op vakantie en – ter plaatse – stapten we dan allemaal in mijn auto voor uitstapjes. Ze zijn allemaal niet te corpulent, dus dat ging.”

“Je kon altijd gezellig ouwehoeren in de auto, wat ik echt veel gezelliger vind dan dat iedereen afzonderlijk af en aan rijdt. Dat is ook het leukste aan die auto, de ruimte die hij heeft. Je kan het echt met recht een familieauto noemen. Ik heb er een hoop goede herinneringen aan.” Maar ook als hij alleen in zijn auto zit is Harrie blij met de Verso. “Het is een comfortabele, ruime en stille auto waarmee je heerlijk op reis gaat. Inmiddels zijn veel auto’s luxer dan de Verso, maar toen ik hem kocht… was dit ook al heel luxe.”

Hij kijkt ons even aan en vat zijn ervaring met de Verso dan nog één keer samen. “Kijk, de Verso is dan misschien niet het meest avontuurlijk model, maar je weet wel wat je aan de auto hebt. Het is gewoon een betrouwbare wagen met goede wegligging. Eentje waar ik blij mee ben. Dus ja, dat de Verso er nu uit gaat… dat is voor mij echt een afscheid. Maar gelukkig heb ik mijn eigen exemplaar van de familieauto nog.”

Ook mooie herinneringen aan de Verso? Of verhalen die het delen waard zijn? Plaats ze online, gebruik #onzeverso en tag @toyotanederland.

Lees meer

5 witte Toyota’s in 1 gezin 5 witte Toyota’s in 1 gezin Familie Droog uit Wervershoof al jaren fan van Toyota Toyota Corolla betrouwbaarste auto in zijn segment Toyota Corolla betrouwbaarste auto in zijn segment Toyota Corolla scoort het hoogst in zijn segment in de jaarlijkse betrouwbaarheidsenquête van de Consumentenbond Trek eropuit met de Toyota Corolla TREK Trek eropuit met de Toyota Corolla TREK De avontuurlijke crossover speciaal ontwikkeld voor een actieve levensstijl Nieuwe brandstoflabels in heel Europa Nieuwe brandstoflabels in heel Europa Rijd je binnenkort naar een skigebied of denk je alvast na over een autovakantie in de zomer? Als benzinerijder zoek je in het buitenland soms langs de (snel)weg tevergeefs naar Euro 95.