Toyota is wereldkampioen rally!

Toyota GAZOO Racing wint het World Rally Championship (WRC) 2018

Glorietijden herleven! Toyota is wereldkampioen rally geworden! De laatste keer dat dit gebeurde, was in 1999 met de Corolla WRC. Dit keer strijkt de Yaris WRC met de hoogste eer. De Yaris WRC bleek na de 13 rally’s die het World Rally Championship (WRC) 2018 telt onoverwinnelijk.

Het was erop of eronder tijdens de Rally van Australië. Die werd van 15 tot en met 18 november 2018 verreden. Deze laatste rally uit het kampioenschap zou de doorslag geven of Toyota wereldkampioen rally zou worden of niet. En waar we op hoopten, gebeurde. Toyota coureurs Jari-Matti Latvala en Esapekka Lappi finishten respectievelijk als eerste en vierde. En met hun verdiende punten won Toyota het volledige kampioenschap rally!

/
/
Legendarische rallyauto

Het binnenhalen van de wereldtitel is des te knapper omdat de Yaris WRC pas twee seizoenen meedoet. Bovendien hadden we 18 jaar niet meegedaan aan het kampioenschap. De laatste keer dat we wonnen, was in 1999 met de Toyota Corolla WRC, inmiddels een legendarische rallyauto.

"Wat een geweldig gevoel! De Rally van Australië was de zwaarste finalerally die ik ooit meegemaakt heb"

Heel dankbaar

Akio Toyoda, Team Chairman: “Ik ben heel dankbaar dat we al in ons tweede rallyseizoen zo’n geweldige prestatie neergezet hebben, vooral gezien onze afwezigheid van 18 jaar. Ik wil Tommi Mäkinen bedanken voor het continu sterker maken van de Yaris WRC. Verder wil ik alle teamleden bedanken die hem hierbij gesteund hebben en uiteraard de zes coureurs en navigators die met de Yaris WRC maar één doel voor ogen hadden, ongeacht de omstandigheden. Ontzettend bedankt en gefeliciteerd! Ook wil ik alle fans bedanken voor hun support.”

Blijven verbeteren

Tommi Mäkinen, teamleider: “Wat een geweldig gevoel! De Rally van Australië was de zwaarste finalerally die ik ooit meegemaakt heb. Dat Jari-Matti gewonnen heeft, is absoluut briljant. We zijn dit project drieënhalf jaar geleden begonnen en hebben sindsdien enorme stappen gemaakt. In het vorige seizoen hebben we vooral geleerd en data verzameld, zodat we op basis hiervan dit seizoen verbeteringen konden doorvoeren. Ik ben ervan overtuigd dat de wereldbeker iedereen gemotiveerd heeft om ook in het volgende seizoen onszelf te blijven verbeteren.”

/

Lees meer

Toyota presenteert: Driven Toyota presenteert: Driven Het verhaal van Bernhard ten Brinke, fabriekscoureur bij Toyota GAZOO Racing Ott Tänak pakt rijderstitel WRC 2019! Ott Tänak pakt rijderstitel WRC 2019! Toyota GAZOO Racing-coureur stelt eerste positie in rijdersklassement WRC 2019 veilig. Toyota GAZOO Racing maakt rallyteams Dakar 2020 bekend Toyota GAZOO Racing maakt rallyteams Dakar 2020 bekend Alle teamleden van Toyota GAZOO Racing voor Dakar 2020 op een rij Toyota presenteert: Driven Toyota presenteert: Driven Het verhaal van hulpverlener Damales Mukaka