Toyota volumemerk met laagste gemiddelde CO2-uitstoot

Hoge positie dankzij zuinige Toyota hybride modellen

Onderzoeksbureau JATO nam de CO2-emissie van alle in 2017 nieuw verkochte auto’s in Europa onder de loep. En wat blijkt? Toyota heeft dankzij de Toyota hybride modellen de laagste gemiddelde uitstoot van alle volumemerken!

Het overgrote deel van de auto’s die vorig jaar in Europa nieuw verkocht zijn (73 procent), hebben een CO2-uitstoot van 110 tot 130 gr/km. Toyota zit daar met een gemiddelde score van 101,2 gr/km een heel stuk onder. Van alle volumemerken is dat het laagste cijfer. Die bescheiden emissie is te danken aan de Toyota hybride modellen.

/
Mooie verbetering

De Toyota hybride modellen hebben er niet alleen voor gezorgd dat Toyota het volumemerk met de laagste CO2 -uitstoot overall is. Ze hebben er ook toe geleid dat Toyota vorig jaar een mooie verbetering laat zien in vergelijking tot 2016. De gemiddelde uitstoot daalde met 2,7 gr/km terwijl andere volumemerken juist een stijging laten zien.

/
Fier aan kop

De lage gemiddelde uitstoot levert Toyota een prachtige derde plek op in de top-50 van alle merken. Alleen Tesla en Smart staan hoger. Logisch, Tesla rijdt volledig elektrisch en Smart bouwt alleen kleine stadsautootjes waaronder eveneens elektrisch aangedreven versies. Als volumemerk met verschillende benzine- en hybride/benzinemodellen gaat Toyota fier aan kop!

Lees meer

Toyota viert 20 jaar hybride leiderschap Toyota viert 20 jaar hybride leiderschap In 20 jaar is er veel veranderd: van de manier waarop we communiceren, ons vermaken, de wereld om ons heen zien tot de manier waarop we autorijden! Toyota Five Continents Drive Project Toyota Five Continents Drive Project Toyota gelooft: ‘Op de weg leren we hoe je nog betere auto's kunt maken.’ Het 5 Continents Drive Project werd in het leven geroepen om dit te toetsen: van 2015 tot de Olympische Spelen van To-kio in 2020 zullen Toyota-medewerkers wereldwijd de hybride modellen van Toyota testen. Een betere lucht voor iedereen Een betere lucht voor iedereen Als een van de grootste autofabrikanten ter wereld neemt Toyota de taak om het milieu te beschermen uiterst serieus. Daarvoor ontwikkelen zij auto’s die zo milieuvriendelijk als mogelijk zijn. Brandstofcellen wekken energie op in Toyota fabriek Brandstofcellen wekken energie op in Toyota fabriek Toyota wekt met brandstofcellen energie op in haar Motomachi-fabriek in Toyota City, Japan. Lees hier alles over deze nieuwe manier van stroomopwekking!