‘We staan 24/7 klaar voor de zeehonden’

Het werkmaatje van Kees Kooijmans is de Toyota Hilux

Kees Kooijmans werkt als vrijwilliger bij Zeehondencentrum Pieterburen. Hij staat zeven dagen in de week, 24 uur per dag klaar om dieren van het strand te halen. Hij zou dit werk niet kunnen doen zonder zijn vaste werkmaatje de Toyota Hilux

Het werkterrein van Kees is al 25 jaar de stranden aan de Noordzeekust. Als hij zeehonden te hulp schiet, moet dat snel gebeuren. Sinds kort doet hij dit in zijn nieuwe werkmaatje de Toyota Hilux. Kijk snel hoe deze krachtige auto Kees bevalt!

Meeste voldoening

Elk jaar worden er zo’n 500 zeehonden geholpen en weer uitgezet door Zeehondencentrum Pieterburen. Kees haalt niet alleen dieren die in nood zijn van het strand, maar ook dode zeehonden. De meeste voldoening krijgt hij uit het weer uitzetten in zee van opgevangen dieren. “Daar doe je het allemaal voor!”

Betrouwbare auto

Kees mocht zelf zijn nieuwe werkmaatje kiezen. Daar hoefde hij niet lang over na te denken: dat moest een Toyota Hilux worden! “Wij staan zeven dagen in de week, 24 uur per dag klaar voor de dieren. Daarom is het heel belangrijk om een goed vervoermiddel te hebben waarmee je het strand op kunt. Daar ben ik denk ik zo’n 80 tot 85 procent van de tijd te vinden. We rijden zowel aan de zee- als aan de duinkant, met hoog en met laag water. Een betrouwbare auto is dus een must.”

/
/
 
Aanpassingen

“Om door het zand te kunnen rijden moet je ook goede banden en voldoende druk hebben, zodat de auto niet vastloopt”, vervolgt Kees. Voordat hij zijn Hilux kreeg moest er wel een en ander aangepast worden om hem geschikt te maken voor het werk. Zo kwamen er sidebars op de auto, speciale verlichting en een container achterin. “Dankzij de sidebars wordt de onderkant van de auto beschermd en door de verlichting kunnen we ook bij nacht en ontij het strand op. De container is natuurlijk om de zeehonden in te vervoeren.”

En is Kees tevreden met zijn werkmaatje, de Toyota Hilux? “Hij brengt mij overal waar ik moet zijn. Een betere keuze had ik niet kunnen maken!”

Lees meer

Toyota Hilux: luxe werkpaard in bos en duin Toyota Hilux: luxe werkpaard in bos en duin Om zijn werk als boswachter te kunnen doen heeft Marcel Tielmans een flinke auto nodig. Sinds kort heeft hij zijn werkmaatje gevonden in de Toyota Hilux! Twee perfecte werkmaatjes, PROACE en Hilux Twee perfecte werkmaatjes, PROACE en Hilux Glazenwasser Nico Veenhof van JSL Glazenwasserij liet zijn Toyota PROACE en Toyota Hilux helemaal op maat maken. Lees hier alles over zijn werkmaatjes! De Toyota Hilux is het perfecte werkmaatje De Toyota Hilux is het perfecte werkmaatje Aannemer en instructeur Jos Derks kan zijn werk niet doen zonder zijn stoere Toyota Hilux. Lees hier meer over de Toyota Hilux als werkmaatje. Het verhaal van de Hilux Het verhaal van de Hilux Als je op zoek bent naar een capabel werkpaard, is de Hilux een voor de hand liggende keuze. Dit is immers een auto die zich thuis voelt in allerlei soorten zwaar terrein – waaronder de Noordpool, de Zuidpool en het parcours van de Dakar Rally.