Toyota Five Continents Drive Project

Een mega-testrit door Europa

Toyota gelooft: ‘Op de weg leren we hoe je nog betere auto's kunt maken.’ Het 5 Continents Drive Project werd in het leven geroepen om dit te toetsen: van 2015 tot de Olympische Spelen van Tokio in 2020 zullen Toyota-medewerkers wereldwijd de hybride modellen van Toyota testen. Onder alle weersomstandigheden, zomer én winter. Na Australië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika is nu de beurt aan Europa.

Het is een ambitieus project: het Toyota Five Continents Drive Project. Op vijf continenten testen medewerkers van Toyota hybride Toyota modellen. Dit om de auto’s onder échte rijomstandigheden te ervaren. Waren in voorgaande jaren Australië (2015), Noord- en Zuid-Amerika (2015 en 2016) bezocht, dit jaar is de beurt aan Europa. Akio Toyoda, President Toyota Motor Corporation: “Ik zeg altijd: laten we nóg betere auto’s maken. De enige manier om dit goed te kunnen doen is om zelf het stuurwiel te pakken en de modellen te ervaren onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Daarom zijn we dit project gestart.”

/
/
/
/
Twee routes: zomer en winter

Maar liefst 130 werknemers doen mee aan de testrit, die is uitgestippeld over 19.000 km. Hij bestaat uit twee gedeeltes, waarvan het eerste gedeelte onlangs is gestart in Toyota’s eerste Europese productiefaciliteit in Portugal, om twee maanden later te eindigen bij Toyota Motor Europe in Brussel. Eind november start het tweede gedeelte van de route, in Kopenhagen, en eindigt bij Tommi Mäkinen Racing in Finland.

Europese mentors

De route is niet voor niets opgedeeld in twee delen, want elk seizoen brengt weer andere uitdagingen met zich mee. Het tweede deel is bedoeld om de auto’s – waaronder de Toyota Yaris Hybrid en Toyota C-HR Hybrid – onder echt winterse omstandigheden te testen. En dat kan natuurlijk prima in het noorden van Europa. Sowieso is Europa van oudsher de bakermat van het automobiel. Akio Toyoda: “Europese mentors – ‘senpai’ – werken hier al heel lang aan het telkens verbeteren van de producten. Ik verwacht dan ook dat onze medewerkers met meer kennis over de Europese wegen zullen terugkeren.”

/

Lees meer

Waarom de Toyota C-HR genomineerd is als ‘Beste koop’ Waarom de Toyota C-HR genomineerd is als ‘Beste koop’ De Toyota C-HR is genomineerd voor de verkiezing ‘Autobest 2017’. Als de Toyota C-HR wint, is hij de beste auto met een goede prijs die je in Europa kunt kopen. 50 jaar Toyota productie in Europa 50 jaar Toyota productie in Europa Alle bestverkochte modellen van Toyota in Europa worden ook in Europa gebouwd Hybride rijden is momenteel de beste keuze Hybride rijden is momenteel de beste keuze Hybride aandrijving is een duurzame en op dit moment vooral ook financieel de slimste keuze. Toyota is 'meest betrouwbaar 2019'! Toyota is 'meest betrouwbaar 2019'! Toyota ontvangt van de Consumentenbond het predicaat 'meest betrouwbaar 2019'.