Taxivloot op waterstof groot succes

Toyota’s Mirai rijden 1,5 miljoen kilometers

We hebben wat te vieren: de eerste taxivloot op waterstof in Nederland heeft er 1,5 miljoen probleemloze kilometers op zitten! Deze taxivloot bestaat uit inmiddels 40 exemplaren van de Toyota Mirai, een waterstofauto zonder schadelijke uitstoot. Op naar de volgende 1,5 miljoen!

Ruime, stille en comfortabele Mirai

De groene taxivloot rijdt sinds juni 2019 in de Hofstad rond. Begonnen met 35 stuks Toyota Mirai maar inmiddels zijn daar vijf exemplaren bijgekomen. De auto’s worden door Noot Personenvervoer ingezet voor WMO-vervoer (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Mensen die vanwege hun hoge leeftijd, beperking en/of ziekte niet meer gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, komen hiervoor in aanmerking. En zeg nou zelf: vervoerd worden in een ruime, stille en comfortabele Mirai is toch veel leuker?

Ruime, stille en comfortabele Mirai
Positief effect op lokale luchtkwaliteit

De taxivloot van de Toyota Mirai is een groot succes. Jaarlijks maken ongeveer 6.800 mensen gebruik van WMO-vervoer in de gemeente Den Haag. Dat de taxivloot hierop een goede aanvulling is, blijkt uit de nu bereikte mijlpaal van 1,5 miljoen emissievrije kilometers van de oorspronkelijke 35 exemplaren Toyota Mirai. Al die schone kilometers hebben een positief effect op de lokale luchtkwaliteit. De brandstofcel van de Mirai zet waterstof om in elektriciteit die vervolgens de elektromotor van 113 kW/155 pk aandrijft. Hierbij komt alleen waterdamp vrij.

Positief effect op lokale luchtkwaliteit
Je kunt niet om waterstof heen

Martijn Kersing, directeur Noot Personenvervoer: “Als je als vervoerder duurzaam wil zijn én 24/7 beschikbaar zoals bij WMO-vervoer vereist is, kun je niet om waterstof heen. Door de grote actieradius van de Toyota Mirai en het feit dat je hem snel vol kunt tanken, kunnen we aan alle eisen van dit type vervoer voldoen. Bijkomend voordeel is dat de auto ruim is en comfortabel. Een schot in de roos blijkt nu, want met 1,5 miljoen gereden kilometers is de eerste taxivloot op waterstof in Nederland met recht een succes.”

Je kunt niet om waterstof heen
Nieuwe generatie Mirai in aantocht

Begin 2021 komt de nieuwe, tweede generatie Toyota Mirai op de markt. Om maar aan te geven dat waterstof here to stay is. De nieuwe Mirai heeft een 30% grotere actieradius dankzij een verder verbeterd brandstofcelsysteem en drie in plaats van de huidige twee waterstoftanks. Ook de nieuwe Mirai is een ruime, comfortabele 4-deurs sedan, maar dit keer met het silhouet van een fraaie, stijlvolle coupé. Bovendien staat-ie op een nieuw voertuigplatform met een extra laag zwaartepunt voor extra rijplezier. Aantrekkelijker dan ooit dus!

Toyota Mirai

Lees meer

Toyota Mirai legt recordafstand af zonder te tanken Toyota Mirai legt recordafstand af zonder te tanken Nieuw Guinness World Record voor baanbrekende waterstofauto Directeur KNAC kiest voor nieuwe Toyota Mirai Directeur KNAC kiest voor nieuwe Toyota Mirai Gebruiksgemak en milieuvriendelijke karakter van waterstof-elektrische Toyota overtuigen Peter Staal bij keuze voor Mirai Ruitschade? De Toyota-dealer staat voor je klaar Ruitschade? De Toyota-dealer staat voor je klaar Laat ruitschade snel repareren voor je eigen comfort en veiligheid James May koopt nieuwe Toyota Mirai! James May koopt nieuwe Toyota Mirai! "Het is magic power", aldus May