Onderdelen klassieke sportauto weer in productie

Originele reserveonderdelen voor Toyota 2000GT

De kans dat je er een rijdt, is heel klein, maar mocht je in het bezit zijn van een klassieke Toyota 2000GT, dan word je vast blij van het nieuws dat we weer originele reserveonderdelen in productie nemen!

Torenhoge geldbedragen

De Toyota 2000GT is een pure sportauto die Toyota in 1967 op de markt brengt. De productie stopt drie jaar later. In de tussentijd zijn slechts 337 stuks geproduceerd. De Toyota 2000GT is dus heel zeldzaam. En duur. Verzamelaars zijn bereid voor een 2000GT torenhoge geldbedragen neer te leggen. En wie er een heeft, koestert hem. Voor diegenen is het fijn om te weten dat we weer bepaalde reserveonderdelen in productie nemen. Originele onderdelen waarmee de 2000GT in optimale conditie kan worden gehouden.

Onderdelen klassieke sportauto weer in productie
GR Heritage Parts

De reserveonderdelen voor de Toyota 2000GT betreffen de transmissie en het differentieel. Denk aan tandwielen, pakkingen, oliekeerringen en een lagerkit, borgringset, schakelvork en eindoverbrengingsset. Vanaf 1 augustus 2020 staat meer informatie op een speciale website van Toyota GAZOO Racing (GR), de racedivisie van Toyota. De onderdelen worden onder de naam GR Heritage Parts wereldwijd verkocht. Op de site vind je ook reserveonderdelen voor de derde en vierde generatie Toyota Supra, respectievelijk type A70 en A80.

Toyota 2000GT verbreekt snelheidsrecords

Liefhebbers beschouwen de Toyota 2000GT als de eerste echte sportwagen uit Japan. Onder de langgerekte motorkap ligt een 2,0-liter 6-cilinder lijnmotor. Die levert 110 kW/150 pk. Dat was in de jaren 60 heel wat. Nog voordat de auto op de markt komt, verbreekt de Toyota 2000GT verschillende snelheidsrecords (10.000 mijl, 15.000 kilometer en 72 uur). Als cabriolet heeft de 2000GT een glansrol in de James Bondfilm ‘You Only Life Twice’ uit 1967.

Louwman Museum

Als je de Toyota 2000GT een keer in het echt wil zien, kan dat in Nederland. In het Louwman Museum in Den Haag om precies te zijn. Hier staat een van de weinige exemplaren die geproduceerd zijn, een rode. Ga hem zeker eens bekijken, want het is een van de meest exclusieve Toyota’s die ooit gemaakt zijn.

Onderdelen klassieke sportauto weer in productie

Lees meer

Waarschuwing voor valse Whatsapp-berichten Waarschuwing voor valse Whatsapp-berichten Bericht ontvangen? Direct verwijderen Een leven lang Toyota Een leven lang Toyota Jos Houwers is 50 jaar werkzaam voor Toyota specialist Mengelers, nu is het tijd voor pensioen Toyota ontwikkelt motor op waterstof via de autosport Toyota ontwikkelt motor op waterstof via de autosport ‘Verbrandingsmotor’ zonder CO2-uitstoot Toyota introduceert nieuwe bZ reeks Toyota introduceert nieuwe bZ reeks Nieuwe volledig elektrische modellen stellen de mens centraal