Persoonlijke award voor President van Toyota

Autocar eert president Akio Toyoda met prestigieuze Issigonis Trophy

Akio Toyoda, President van Toyota Motor Corporation, heeft de Issigonis Trophy aangeboden gekregen, de hoogste persoonlijke eer uitgereikt door Autocar, 's werelds oudste autotijdschrift. De award, vernoemd naar de internationaal erkende auto-ontwerper Sir Alec Issigonis (ontwerper van de Mini) werd dinsdag 15 mei uitgereikt tijdens de jaarlijkse Autocar Awards, op het circuit van Silverstone in het Verenigd Koninkrijk.

Mark Tisshaw, redacteur bij Autocar, zei: "Dit is ons hoogste eerbetoon en onze meest prestigieuze en persoonlijkste award. De award wordt uitgereikt aan meneer Toyoda als erkenning voor het fantastische werk dat hij heeft geleverd als hoofd van Toyota en Lexus. Hij heeft op zo veel vlakken gelijk gekregen en het is inspirerend om hem zo veel verschillende dingen te zien doen, zoals vooroplopen bij de toekomst van aandrijflijntechnologieën en het opnieuw op de markt brengen van auto's die in de smaak vallen bij liefhebbers en consumenten."

Grote eer

Meneer Toyoda kon de award helaas niet persoonlijk in ontvangst nemen, maar uitte zijn dankbaarheid in een videobericht. Ter ere van het inspirerende werk van Issigonis, arriveerde hij in Toyota City achter het stuur van een klassieke Mini. In zijn videobericht verklaarde hij: "Het is een grote eer de Issigonis Trophy in ontvangst te mogen nemen, omdat deze award een link vormt tussen het geweldige verleden en de toekomst van onze sector."

Vrijheid

Akio Toyoda eerde vooral zijn grootvader, Kiichiro Toyoda, oprichter van Toyota, en gaf aan dat hij de award eigenlijk namens hem in ontvangst nam. Hij voegde toe: "Vandaag, te midden van de grootste transformatie in de geschiedenis van de auto-industrie, voelt het alsof Kiichiro zijn hand op mijn schouder legt en zegt 'omarm deze grote uitdaging'. Gedurende deze grote transformatie mogen we niet vergeten dat onze core business, auto's, meer is dan alleen verzamelingen metaal en plastic. Auto’s vertegenwoordigen vrijheid. En als je vrij bent, is alles mogelijk."

Inspiratiebron

Afsluitend sprak Toyoda zijn persoonlijke waardering voor de Mini uit, een auto waarin hij reed toen hij in de jaren 80 in Londen woonde en werkte, en hij gaf aan dat de auto nog steeds een inspiratiebron is: "Het is het soort auto dat we allemaal wel zouden willen maken. Betaalbaar, eenvoudig en net zo leuk om in te rijden als een kart. Zelfs als mensen in de toekomst in zelfrijdende pods naar het werk gaan, is het onze verantwoordelijkheid om auto's zoals deze te blijven maken."

/

Meneer Toyoda ontving de award in Toyota City van Steve Cropley, hoofdredacteur van Autocar.

/
Akio Toyoda

Akio Toyoda werd in 2009 president van Toyota en heeft binnen het bedrijf een innovatie- en ontwikkelingsprogramma opgezet dat verder kijkt dan de productie van auto's om mobiliteit voor iedereen bereikbaar te maken. Onder zijn leiderschap streeft het bedrijf ernaar om steeds betere auto's te maken, rekening houdend met het belang van puur rijplezier en qua design en techniek geïnspireerd en op de internationale motorsport.

Toyota en het milieu

Tegelijkertijd heeft de Environmental Challenge 2050 van Toyota ambitieuze doelen gesteld om de milieu-impact van de wereldwijde activiteiten en producten van het bedrijf drastisch terug te dringen. Toyota streeft ernaar het milieu te beschermen en verbeteren, en loopt voorop in de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen. Sinds de introductie van de eerste Prius in 1997 heeft Toyota zijn hybridetechnologie steeds verbeterd, tot de introductie van de Mirai, de eerste elektrische sedan aangedreven door waterstof, een auto die de voordelen van een toekomstige waterstofmaatschappij laat zien.

/

Lees meer

Nieuwe Mirai voor partner Totalenergies Marketing Nederland Nieuwe Mirai voor partner Totalenergies Marketing Nederland Waterstof-elektrisch rijden bereikbaarder door samenwerking tussen aanjagers waterstoftransitie Diefstal van katalysatoren: zo voorkom je het Diefstal van katalysatoren: zo voorkom je het Hulpmiddelen en tips om diefstal tegen te gaan Schaatsster Irene Schouten nieuwe ambassadeur Toyota Schaatsster Irene Schouten nieuwe ambassadeur Toyota “Alles is mogelijk met de juiste mindset” Toyota bZ4X voorzien van One Motion Grip-besturing Toyota bZ4X voorzien van One Motion Grip-besturing Elektronische besturing zorgt behalve voor rijcomfort ook voor meer beenruimte, betere zitpositie en gemakkelijkere instap