Toyota Research Institute blijft autonoom rijden ondersteunen

Donatie moet ontwikkeling versnellen

Toyota Research Institute (TRI) gaat door met de ondersteuning van de ontwikkeling van open-source platforms. Dit doen zij door middel van een donatie aan het Computer Vision Center (CVC). Zo willen ze het ontwikkelproces van een open-source simulator voor autonoom rijden helpen te versnellen, de Car Learning to Act (CARLA).

“Technologische vooruitgang en groei worden mogelijk gemaakt door samenwerking en ondersteuning door de gemeenschap. Het bevorderen van de ontwikkeling van een gemeenschappelijk open simulatieplatform stelt TRI en zijn academische en industriële partners in staat om op een efficiëntere wijze informatie en gegevens uit te wisselen.”
Vangelis Kokkevis, directeur Driving Simulation bij TRI

Autonoom rijden voorspelbaar maken

De ontwikkeling van CARLA wordt geleid door de CVC bij de universiteit Autònoma de Barcelona (UAB) in Spanje. De non-profit, open-source simulator is gericht op de ontwikkeling, training en validatie van geautomatiseerde stedelijke rijsystemen. Het is ontwikkeld om het gedrag van autonoom rijdende auto’s in complexe situaties die niet altijd in de praktijk getest kunnen worden zo voorspelbaar mogelijk te maken.

/

Met flexibiliteit en realisme als speerpunten, biedt CARLA toegang tot tal van omgevingsomstandigheden en het kan eenvoudig worden aangepast en worden uitgebreid om aan te sluiten op de behoeften van specifieke projecten. Het team dat verantwoordelijk is voor CARLA wil de donatie van TRI gaan gebruiken om zijn ontwikkelingsteam uit te breiden en het aantal mogelijkheden van de simulator te vergroten.

“CARLA werd ontwikkeld om het onderzoek naar autonoom rijden, de training van en het testwerk door AI-bestuurders (Artificial Intelligence) mogelijk te maken, ook buiten de grenzen van de praktijk. Het gezamenlijke werk van de ingenieurs, ontwerpers en wetenschappers van CARLA maken dat mogelijk. Uiteraard moeten we nog veel werk verzetten totdat CARLA volledig is uitontwikkeld, en daarom is de ondersteuning van Toyota zo waardevol.”
Dr. Antonio López, verantwoordelijk voor het project bij CVC

CARLA is opnieuw een belangrijke inspanning van Toyota Research Institute met betrekking tot de ontwikkeling van een open-source platform. TRI heeft al twee jaar op rij aanzienlijke donaties gedaan aan de Open Source Robotics Foundation (OSRF), die de wereldwijde robotica-community toegang biedt tot open-source robotica-software en ontwikkelingstools. TRI levert tevens de belangrijkste bijdrage aan Drake, een open-source C++ toolbox gemaakt door het MIT Computer Science and Artificial Intelligence Lab (CSAIL) voor de analyse van de dynamiek van robots en de bouw van besturingssystemen.

/
Over Toyota Research Institute

Toyota Research Institute is een volledige dochteronderneming van Toyota Motor North America, onder leiding van dr. Gill Pratt. Het bedrijf, dat werd opgericht in 2015, heeft tot doel het versterken van Toyota’s onderzoekstructuur en het heeft vier hoofdtaken.

Als eerste het verbeteren van de veiligheid van auto’s. Ten tweede auto’s toegankelijk maken voor mensen die anders niet in staat zijn om te rijden, ook wel Mobility For All genoemd. Ten derde Toyota’s expertise met betrekking tot de ontwikkeling van producten voor mobiliteit buitenshuis inzetten voor de ontwikkeling van producten voor mobiliteit. En tot slot het versnellen van wetenschappelijk onderzoek door technieken op het vlak van kunstmatige intelligentie en machinaal leren toe te passen. TRI is gevestigd in de Verenigde Staten, met vestigingen in Los Altos, Californië, Cambridge, Massachusetts en Ann Arbor, Michigan.

Toyota wil met deze onderzoeken ongelukken in de toekomst voorkomen. En dat dankzij een autonoom rijdende auto die door kunstmatige intelligentie precies doet wat je wil. De lat ligt dus hoog. Ondertussen wordt dus alles in stelling gebracht om die ambitie ook waar te maken.

Lees meer

Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 GeCUE4 is een boomlange basketbalspeler. Alleen is CUE4 geen mens. Maar wat dan wel? Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Toyota bouwt met Woven City stad van de toekomt met verbonden ecosysteem op basis van waterstof. Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Hoe breng je een revolutie teweeg in ons huidige voedselsysteem? Pol Fàbrega doet een dappere poging. Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Handbiker en paratriatleet pakt prestigieuze onderscheiding tijdens feestelijk NOC*NSF Sportgala