Zó geweldig klinkt de nieuwe Toyota Supra!

Lijnmotor uit rijdersoptiek de beste keuze

De nieuwe Toyota Supra is een pure sportauto. Een echte rijdersauto met een smeuïge 3,0-liter zescilinder-in-lijn. En uitgerust met een krachtige benzinemotor met een sound waarvan elke autoliefhebber geniet. Benieuwd hoe de nieuwe Toyota Supra in het echt klinkt? Ervaar het motorgeluid met de volgende 360° audiobeleving!

Trillingvrije loop

De motor is altijd een van de hoogtepunten van de Toyota Supra geweest. Al sinds de eerste generatie uit 1978 is de Supra uitgerust met een zescilinder lijnmotor. Daar zijn we nooit van afgestapt. De drie generaties die volgden hebben eveneens een zescilinder-in-lijn. Hierbij staan alle cilinders op een rij achter elkaar. Uit rijdersoptiek is een lijnmotor de beste keuze. De motor is meer in balans dan de meer toegepaste V-motor met twee aparte cilinderblokken. Dat levert een nagenoeg trillingvrije loop op.

/
Achterwielaandrijving

De lijnmotor van de Toyota Supra – uitgerust met achterwielaandrijving – ligt in de lengterichting, vandaar de relatief lange motorkap van de sportauto. In de onderstaande video hoor je hoe de nieuwe Toyota Supra klinkt. Tip: zet een koptelefoon op; dan geniet je het meest. De langverwachte onthulling van de vijfde generatie Supra is op 14 januari 2019 tijdens de American International Auto Show (AIAS) in Detroit.