Hybride Toyota: ook zuinig in de praktijk

Volgens de ANWB is de hybride Toyota de zuinigste benzine auto

Hoe zuinig is een hybride auto (zonder stekker) in de praktijk? Volgens de ANWB en Natuur & Milieu is in elk geval een hybride Toyota heel zuinig in de praktijk!

Prius staat op 1

De ANWB en Natuur & Milieu zijn de organisaties achter de Top 10 Zuinige auto’s van 2017. Middels een formule* bepalen zij wat het praktijkverbruik van auto’s is. Vervolgens stellen ze een top 10 samen. En net als vorig jaar blijkt dat een hybride Toyota de zuinigste benzine auto van allemaal is, namelijk de Toyota Prius! De Prius pakt de koppositie in de categorie ‘Benzine middelgroot’. De Auris Hybrid staat op 2 en onze nieuwe compacte crossover Toyota C-HR komt met stip binnen op plaats 5.

/
Yaris Hybrid zuiniger dan kleinere auto’s

De Yaris Hybrid is volgens de ANWB en Natuur & Milieu de zuinigste in de praktijk in de categorie ‘Benzine klein’. Hiermee laat onze Yaris veel kleinere auto’s uit het A-segment achter zich. Wederom een bewijs dat Toyota’s hybride technologie ook in de praktijk, dus op de weg, brandstof bespaart. Zelfs circa 29 miljard liter als je alle 10 miljoen hybride auto’s die we wereldwijd verkocht hebben bij elkaar optelt!
In Nederland zijn al meer dan 100.000 hybride Toyota’s verkocht.

/
De 100.000ste Toyota Prius die in Nederland verkocht is, een fraai rode Prius.
Meer rijplezier dan ooit

Zoek je dus de zuinigste benzine auto in de praktijk, dan moet je bij Toyota zijn. Bijkomend voordeel is dat de huidige Toyota Prius een ruime gezinsauto is die uitstekend dienst doet als representatieve zakenauto. Bovendien biedt de Prius meer rijplezier dan ooit vanwege het nieuwe platform, lage zwaartepunt en double wishbone achterwielophanging.

*De indicatie van het praktijkverbruik is berekend via een door TNO en Travelcard ontwikkelde formule. Deze formule is afgeleid na analyse van een grote hoeveelheid data over werkelijk getankte liters brandstof en werkelijk gereden kilometers.

/

Lees meer

Deze Prius heeft bijna 1 miljoen op de teller Deze Prius heeft bijna 1 miljoen op de teller "Met de Prius weet je precies waar je aan toe bent" Dit is de 3 miljoenste hybride Toyota in Europa! Dit is de 3 miljoenste hybride Toyota in Europa! Sportief rode Corolla Hybrid GR-Sport verkocht aan Spaanse klant Toyota Five Continents Drive Project Toyota Five Continents Drive Project Toyota gelooft: ‘Op de weg leren we hoe je nog betere auto's kunt maken.’ Het 5 Continents Drive Project werd in het leven geroepen om dit te toetsen: van 2015 tot de Olympische Spelen van To-kio in 2020 zullen Toyota-medewerkers wereldwijd de hybride modellen van Toyota testen. Toyota verkoopt 10 miljoen hybride auto’s Toyota verkoopt 10 miljoen hybride auto’s Met de verkoop van 10 miljoen Toyota hybride auto’s heeft Toyota een wezenlijke bijdrage geleverd aan het terugdringen van de wereldwijde uitstoot van CO2.