Blij dat ik hybride rij!

Rijden met een hybride Toyota is schoon, zuinig, comfortabel en duurzaam

Met begrippen als duurzaamheid en klimaatakkoord hoog op de agenda, staat ook groene mobiliteit volop in de belangstelling. Toyota bouwt al meer dan twintig jaar auto’s met hybride aandrijftechniek en is daarmee voorloper op dit vlak. En het aantal mensen dat overstapt op een zuinige hybride Toyota blijft maar groeien. We leggen je graag uit waarom.

Wereldwijd heeft Toyota al meer dan tien miljoen auto’s met een hybride aandrijflijn verkocht en alleen in 2017 waren dat er ruim 1,5 miljoen. Tegelijkertijd is Toyota in Europa gestopt met het leveren van modellen met een dieselmotor. Dit omdat de hybridetechniek schoner is en dus vooral in stedelijke gebieden een belangrijke bijdrage levert aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Daar komt voor de Nederlandse markt nog bij dat een benzinehybride een lager mrb-tarief kent dan een dieselauto, terwijl het brandstofverbruik zelfs nog lager is. Ook in het zakelijke segment wordt steeds minder diesel en meer hybride gereden.

Hybride: gunstige nieuwprijs

In Nederland rijden op dit moment bijna 140.000 hybrides en ruim 92.000 plug-in hybrides. Een groot deel daarvan is de laatste jaren fiscaal gestuurd en vooral zakelijke rijders hadden hier voordeel van, door de lage bijtelling. Toch kiest ook een groeiend aantal particulieren voor een hybride. Dankzij de lage uitstoot van CO2 is de aanschafprijs gunstig, aangezien voor het bepalen van de bpm iedere gram CO2 telt. Toyota heeft maar liefst acht modellen met hybridetechniek en is daarmee uniek. De klant kan kiezen uit de Yaris, Auris, Auris Touring Sports, C-HR, Prius, Prius Plug-in, Prius+ en RAV4.

/
Elektrische assistentie

Omdat nog niet iedereen weet wat die hybridetechniek precies inhoudt, leggen we dat graag nog een keer uit. Naast de traditionele verbrandingsmotor heeft de hybride een extra elektromotor met flink wat vermogen. Die elektromotor ondersteunt de benzinemotor zoveel mogelijk, vooral tijdens het normaal gesproken brandstof verslindende optrekken. Daarnaast kan een hybride van Toyota ook volledig elektrisch rijden. De elektromotor wordt gevoed door een accupakket, dat op zijn beurt wordt opgeladen door onder andere het terugwinnen van remenergie. Heel efficiënt dus. En het opladen met een stekker is niet nodig. Een traploze automatische transmissie is altijd standaard.

Verbluffend zuinig

Kortom: een zeer slimme techniek die je ongemerkt helpt om ongelooflijk zuinig te rijden. Het vereist geen speciale rijtraining of andere trucjes: gewoon instappen en wegrijden zoals je dat gewend bent. Zeker, de ware fanatiekelingen gaan er soms goed voor zitten en persen echt het maximale aantal kilometers uit iedere liter. Maar ook als je lekker pittig rijdt, blijft een hybride van Toyota zuinig. Met veel trekkracht, dankzij die sterke elektromotor. De prestaties zijn net zo verbluffend als het verbruik.

/
/
Toekomstbestendige techniek

Een auto die weinig brandstof verbruikt, stoot veel minder schadelijke stoffen uit. Samenvattend, een hybride Toyota is toekomstbestendig als geen andere auto en dat vertaalt zich in een prima restwaarde, al was het alleen maar vanwege de bewezen betrouwbaarheid van een Toyota. Nog nooit in een hybride gereden? Maak dan een afspraak bij de dichtstbijzijnde Toyota-dealer en kom tot de ontdekking dat milieubewust rijden allesbehalve saai is.

Lees meer

Hybride rijden is momenteel de beste keuze Hybride rijden is momenteel de beste keuze Hybride aandrijving is een duurzame en op dit moment vooral ook financieel de slimste keuze. Al meer dan 175.000 hybride auto’s in Nederland Al meer dan 175.000 hybride auto’s in Nederland Vraag naar hybrides groeit sterk; bijna 90% van hybrides in Nederland is een Toyota Eerste indrukken nieuwe Toyota Yaris Cross Eerste indrukken nieuwe Toyota Yaris Cross Eerste indruk Toyota Yaris Cross: de perfecte, compromisloze SUV Toyota in elk segment zuiniger dan gemiddeld Toyota in elk segment zuiniger dan gemiddeld Kijk hier hoeveel je kunt besparen met een nieuwe Toyota