GR Yaris bijzonder enthousiast ontvangen

Homologatiespecial ‘beste hot hatch ooit!’ genoemd

De Toyota GR Yaris is bijzonder positief en enthousiast ontvangen in Nederland. Deze rallyauto voor de openbare weg is al ‘de beste hot hatch ooit!’ genoemd. En toch is hij niet te temperamentvol en uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik, zo meent de Nederlandse autopers. We laten hier wat reacties de revue passeren.

'De beste ooit!'

Namens AutoRAI.nl voelde redacteur Bart Oostvogels de GR Yaris aan de tand. Hij is zeer enthousiast over het sportieve karakter van de GR Yaris en noemt de compacte Toyota ‘de beste hot hatch ooit!’, een ‘bommetje’ en ‘een van de gekste hot hatches’. Dat vatten wij op als een compliment van een echte liefhebber. AutoWeek-redacteur Marco Gorter noemt rijden in de GR Yaris ‘Feest!’ en roemt de karaktervolle aandrijftechniek van de auto: ‘Zeldzaam leuk, hij lééft, hij spéélt…’. Gorter concludeert: ‘De liefde voor sportieve auto’s druipt er vanaf. De GR Yaris is in één woord briljant!’

Toyota GR Yaris bijzonder enthousiast ontvangen
Homologatiespecial

Net als Gorter van Autoweek maakt Irwin Versteegh van Insta Auto Vlog de vergelijking met rallykanonnen uit het World Rally Championship – en terecht, want de GR Yaris is natuurlijk ook de homologatiespecial voor Toyota’s WRC-auto. Met een onophoudelijke smile en kreten van verrukking jaagt Versteegh de GR Yaris over dijkweggetjes en klaverbladen. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, want de comments onder de vlog zijn net zo enthousiast. Ook de gedrukte pers is enthousiast. Autovisie noemt de GR Yaris ‘een verbluffende homologatiespecial’. Het eindoordeel luidt dat Toyota kosten noch moeite heeft gespaard en fantastisch erin is geslaagd een liefhebbersauto te creëren.

Toyota GR Yaris bijzonder enthousiast ontvangen
Vrienden van het CJIB

AutoReview denkt dat ook het CJIB de GR Yaris waardeert, maar om de verkeerde reden. ‘Continu daagt hij je uit om het gaspedaal in te trappen, de grenzen op te zoeken…’ En: ‘Wat een lol kun je met de auto beleven! […] De mensen die de GR Yaris hebben ontwikkeld, verdienen een eerbiedige buiging.’ Volgens TopGear voldoet de Premium-versie van de GR Yaris uitstekend op de openbare weg, maar het liefst zouden ze de Performance-versie een rondje op de Nürburgring testen, en nog een, en nog een… Klik op de buttons voor de reviews.

Toyota GR Yaris bijzonder enthousiast ontvangen

Lees meer

Toyota bZ4X voorzien van One Motion Grip-besturing Toyota bZ4X voorzien van One Motion Grip-besturing Elektronische besturing zorgt behalve voor rijcomfort ook voor meer beenruimte, betere zitpositie en gemakkelijkere instap Toyota behoort tot populairste automerken in Europa Toyota behoort tot populairste automerken in Europa Met meer dan 1 miljoen verkochte personenauto’s behaalt Toyota de tweede positie Europese personenautoverkoop Toyota GAZOO Racing presenteert GR GT3 Concept Toyota GAZOO Racing presenteert GR GT3 Concept Voorbode van nieuwe GT3-raceauto, plus nog twee modellen GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux Prestaties van Toyota in de Dakar Rally dienen als inspiratie voor de Hilux in GAZOO Racing trim