Toyota Europa’s nieuwe 4x4-ambassadeur - reisavonturenfotograaf Johan Lolos, oftewel @lebackpacker - begon in mei aan een vijf maanden durende roadtrip om ‘de pieken’ van Europa vast te leggen. Dit ambitieuze fotografieproject brengt Johan naar de verste uithoeken van Europa, van Noord-Noorwegen en IJsland naar de Griekse eilanden en tot over de Alpen. We spraken Johan toen hij net terug was van het noordelijke deel van zijn reis.

Ontmoet @lebackpacker

Johan Lolos, beter bekend als @lebackpacker, is een Belgische reisavonturenfotograaf. De laatste paar jaar heeft hij van zijn passie zijn beroep gemaakt. Nu reist hij de wereld rond, op zoek naar de meest adembenemende locaties en natuurlandschappen om vast te leggen. Naast zijn inmiddels bekende Instagramaccount is zijn werk ook gepubliceerd in onder meer National Geographic Traveller, GQ, Spiegel Online, BuzzFeed en the Daily Mail. Bovendien werkt hij regelmatig samen met bedrijven en toerismebureaus.

Om hem te steunen bij zijn reizen heeft Toyota Europa Johan benoemd tot 4x4-ambassadeur. Als onderdeel van deze samenwerking voorziet Toyota hem van de robuuste en betrouwbare Toyota 4x4’s die hij nodig heeft in de zoektocht naar het perfecte plaatje.

De pieken van Europa vastleggen

Half mei begon Johan aan een ambitieuze project: een vijf maanden durende roadtrip door Europa. Zijn doel is om de natuurlijke schoonheid en diversiteit van zijn thuiscontinent vast te leggen. Het eerste deel van de reis voerde hem langs enkele van de indrukwekkendste en meest afgelegen gebieden van Noord-Europa - Schotland, Noord-Noorwegen en IJsland.
Voor het volgende deel van de pieken van Europa reisde Johan zuidwaarts. Hij verbleef eerst een maand in Griekenland alvorens door te reizen naar de Balkan. In deel drie brengt hij zo’n twee maanden in en rond de Alpen door.

Een Hilux: uitgerust voor avontuur

Voor het eerst deel van zijn reis, in Schotland en IJsland, vertrouwde Johan op twee stevige Land Cruisers. Tijdens zijn verblijf in Noorwegen maakte hij gebruik van de krachtige Hilux Arctic Truck. Voor het resterende deel van het project had Johan de beschikking over een Toyota Hilux, volledig uitgerust met alle noodzakelijke accessoires om elk terrein te bedwingen én om van de Hilux een ‘rijdend thuis’ te maken. Niet onbelangrijk als je zo lang onderweg bent! Inmiddels is Johan thuis, maar de voorbereidingen voor een nieuw project zijn alweer in volle gang.

In zijn rol van Toyota 4x4 ambassadeur zal @lebackpacker deelnemen aan het programma rond de de nieuwe Toyota Land Cruiser in Namibië. Gedurende zijn verblijf zal hij met de Land Cruiser op pad gaan om de meest afgelegen en dramatische landschappen van Namibië vast te leggen.

Benieuwd naar Johans nieuwe project? Hou Toyota World dan goed in de gaten! Ook kun je Johan volgen op zijn instagramaccount: instagram.com/lebackpacker.

Lees meer

Toyota Hilux: luxe werkpaard in bos en duin Toyota Hilux: luxe werkpaard in bos en duin Om zijn werk als boswachter te kunnen doen heeft Marcel Tielmans een flinke auto nodig. Sinds kort heeft hij zijn werkmaatje gevonden in de Toyota Hilux! Twee perfecte werkmaatjes, PROACE en Hilux Twee perfecte werkmaatjes, PROACE en Hilux Glazenwasser Nico Veenhof van JSL Glazenwasserij liet zijn Toyota PROACE en Toyota Hilux helemaal op maat maken. Lees hier alles over zijn werkmaatjes! De Toyota Hilux is het perfecte werkmaatje De Toyota Hilux is het perfecte werkmaatje Aannemer en instructeur Jos Derks kan zijn werk niet doen zonder zijn stoere Toyota Hilux. Lees hier meer over de Toyota Hilux als werkmaatje. Het verhaal van de Hilux Het verhaal van de Hilux Als je op zoek bent naar een capabel werkpaard, is de Hilux een voor de hand liggende keuze. Dit is immers een auto die zich thuis voelt in allerlei soorten zwaar terrein – waaronder de Noordpool, de Zuidpool en het parcours van de Dakar Rally.