Toyota presenteert: Driven

Het verhaal van hulpverlener Damales Mukaka

Met passie en gedrevenheid het leven van vrouwen veranderen. Namens hulporganisatie Marie Stopes trekt zuster Damales Mukaka door Zambia om jonge vrouwen te inspireren, les te geven en voor te lichten over gezinsplanning.

Vrouwen in Zambia inspireren

Damales werkt als zuster voor Marie Stopes in Zambia. Marie Stopes is een wereldwijde hulporganisatie die jonge vrouwen helpt met seksuele voorlichting, anticonceptie en legale abortusbehandelingen. Damales stimuleert jonge vrouwen in Zambia om hun dromen na te jagen. Daarvoor reist ze heel Zambia door, van de drukke hoofdstad Lusaka tot de afgelegen dorpjes in het centraal gelegen hoogland. Met het inspireren van jonge, kwetsbare vrouwen wil zij niet alleen mensen, maar ook community’s en het land helpen ontwikkelen.

Educatie en voorlichting

Wij volgen haar op haar reis door Zambia, langs dorpen waar ze haar verhaal aan zo veel mogelijk vrouwen wil vertellen. Daarbij stuit ze ook op lokale volkeren waar tradities en taboes de boventoon voeren. Voordat ze daar aan de slag kan, moet Damales vaak eerst toestemming aan de lokale stamhoofden vragen, die gelukkig wel steeds vaker het belang inzien van educatie en voorlichting. Damales hoopt dat uiteindelijk steeds meer jonge vrouwen een carrière gaan nastreven en haar daarbij als hun grote voorbeeld zien.

/
/
/
Winnaarsmentaliteit

Driven is een serie verhalen over succesvolle mensen en hun drive in het leven. Over hun winnaarsmentaliteit, het constante streven naar perfectie en de hang naar avontuur. Meer afleveringen volgen binnenkort.

Lees meer

Toyota ambassadeur Marit Bouwmeester pakt goud! Toyota ambassadeur Marit Bouwmeester pakt goud! Nederlands zeilster eerste op EK zeilen Dit is de impact van corona op topsporters Dit is de impact van corona op topsporters Paralympiër Jetze Plat aan het woord in inspirerende video Toyota presenteert: Driven Toyota presenteert: Driven Het verhaal van Bernhard ten Brinke, fabriekscoureur bij Toyota GAZOO Racing Ott Tänak pakt rijderstitel WRC 2019! Ott Tänak pakt rijderstitel WRC 2019! Toyota GAZOO Racing-coureur stelt eerste positie in rijdersklassement WRC 2019 veilig.