Deze Land Cruiser is snelste SUV op aarde

Voor de fun

Yes! Wij hebben hem: de snelste SUV ter wereld. En jij wilt hem vast ook hebben. Deze Land Cruiser haalt een topsnelheid van ruim 370 km/uur! Een record!

Speciaal voor al jullie autoliefhebbers

In Nederland heb je er natuurlijk niks aan, een topsnelheid van 370 km/uur. En nu we erover denken, eigenlijk heb je er in een ander land ook bar weinig aan. Maar tof is het wel! In ons hart zijn we tenslotte autoliefhebbers. Dit is dus speciaal voor al jullie autoliefhebbers. De snelste SUV op aarde!

Lees ook het verhaal achter de Land Cruiser, Toyota’s onverzettelijke 4×4-icoon

/
Zo groot als een volleybal

Het oude record stond op bijna 340 km/uur. Bij Toyota zeggen we ‘always a better way’ en dus wilden we dit record breken. ‘Beter’ kun je immers op verschillende manieren uitleggen, nietwaar? We pakten een Land Cruiser met een lekker dikke 5,7-liter V8-benzinemotor. We riepen de hulp in van onze collega’s van Toyota Racing Development (TRD) die twee turbo-chargers monteerden. Let wel: elk zo groot als een volleybal!

 
/
2.000 pk

De V8 kreeg verder een uitgebreide upgrade inclusief het nodige laswerk. Zo’n power-upgrade kun je wel aan de mannen en vrouwen van TRD toevertrouwen. Racen zit in hun bloed. Het resultaat is een Land Cruiser die met gemak een vermogen van 2.000 pk aankan! Zie je het al voor je? 2.000 briesende paarden die staan te trappelen om hun kracht te tonen!

Genoeg gepraat; je wilt vast keihard bewijs zien. Is de hier afgebeelde Toyota Land Cruiser inderdaad de snelste SUV op aarde? Check snel de video. Op het instrumentarium zie je overigens de mijlen per uur, niet de kilometers. En voor de veiligheid reden we op een vliegveld.

 
Tuningbeurs

We denken dat de Land Cruiser nog wel een beetje sneller had gekund. Maar het doel was 230 miles per hour en dat hebben we gehaald. Helemaal nieuw is deze Land Cruiser overigens niet. Hij stond in 2016 op de tuningbeurs SEMA in Las Vegas. En toen zeiden we het al: dit is de snelste SUV ter wereld. Maar zeggen is wat anders dan het ook daadwerkelijk doen. Dus hebben het ook gedaan. Voor de fun.

Lees ook: als je wat rustiger met je Land Cruiser rijdt, haalt ie met gemak 9 ton op de teller

 
/

Lees meer

Het verhaal van de Land Cruiser Het verhaal van de Land Cruiser Degelijk, onverzettelijk, betrouwbaar en onverwoestbaar. De Toyota Land Cruiser is het allemaal. Land Cruiser met 1 miljoen kilometer! Land Cruiser met 1 miljoen kilometer! Stoere Toyota trekt al 20 jaar zware lasten en bevestigt zijn onverwoestbare reputatie Land Cruiser rijdt feilloos een miljoen kilometers Land Cruiser rijdt feilloos een miljoen kilometers Lees het verhaal John van den Eijnde: hij heeft in totaal maar liefst bijna een miljoen kilometer gereden in zijn Toyota Land Cruiser. Toyota USA beloont heldendaden Toyota USA beloont heldendaden Een Amerikaan die levens redde door met zijn Toyota Tundra anderen te helpen, wordt beloond met een nieuwe pick-up.