Toyota-fan in hart en nieren

De heer van Barneveld ademt Toyota

Wanneer mag je jezelf een echte Toyota-fan noemen? Als je zoals de heer Jaap van Barneveld drie keer per week hardloopt in een Toyota t-shirt, en als 50-jarig huwelijkscadeau een Corolla aanschaft, dan kom je in elk geval behoorlijk in de buurt.

Volgend jaar is het zover: dan zijn de heer Jaap van Barneveld en zijn vrouw Aty 50 jaar getrouwd. Hun geheim? "We laten elkaar behoorlijk vrij en doen allebei lekker ons eigen ding. Tijdens ons huwelijk heb ik verschillende hobby's beoefend, van motorfietsen en orgelspelen tot kleiduifschieten, en mijn vrouw is daar altijd soepel mee omgegaan. Eigenlijk zijn we gewoon tegenpolen, waardoor we juist in evenwicht zijn."

2,5 keer de wereld rond

Zo loopt de heer van Barneveld nog altijd fanatiek hard, in - jawel - een heus Toyota-shirt. Zijn vrouw gaat liever niet mee. "Ik heb nu 92.000 kilometer hardgelopen, mijn doel is de 100.000 te halen. Dat is 2,5 keer de wereld rond!" Bijzonder, aangezien hij begin dit jaar nog een hartstilstand kreeg en drie keer gereanimeerd moest worden. Inmiddels loopt hij weer als een kievit.

De heer van Barneveld ademt Toyota
Verknocht aan Toyota

Ook autorijden is een grote hobby. De heer van Barneveld wisselde in zijn leven behoorlijk vaak van merk en model. Onder andere een Fiat 1100, een Volkswagen Kever en een Opel passeerden de revue. De afgelopen twintig jaar, sinds hij een Toyota-commercial op televisie zag, is de heer van Barneveld echter verknocht aan het Japanse merk.

Onvergetelijke ervaring

Zijn eerste Toyota was een Corolla, waarmee hij gelijk een onvergetelijke ervaring had bij dealerbedrijf Van Gent in Veenendaal. "Ik belde op een zaterdagmiddag rond sluitingstijd om te vragen of ik nog langs kon komen, waarop Cor van Gent antwoordde dat ze altijd tijd hadden om een auto te verkopen."

De heer van Barneveld ademt Toyota
Schaalmodel

"Mijn schoonzoon en ik mochten een allebei een schaalmodel ophalen, of de deal nu doorging of niet. Toen kon het eigenlijk al niet meer stuk. Omdat de nieuwe auto drie maanden levertijd had, kreeg ik een mooie leenauto voor die periode. De verzekering en belasting moest ik zelf regelen. Maar toen Van Gent de auto op een maandag kwam brengen, was de verzekering en belasting al geregeld. En wat denk je? Het ging drie maanden goed, tot er op de laatste dag een sterretje in de voorruit kwam. Ook dat werd netjes opgelost bij de dealer."

De heer van Barneveld ademt Toyota
Werkt altijd

Verschillende Toyota's volgden. In al die jaren heeft het merk de heer van Barneveld maar één keer in de steek gelaten. "Toen had ik een periode niet gereden en was de accu leeg, maar gelukkig was Van Gent er binnen tien minuten. Ik kies voor Toyota vanwege de betrouwbaarheid: het loopt en werkt altijd. Het zijn gewoon goede auto's. Ruim ook. Ik herinner mij nog dat mijn buurman apetrots was op zijn Mercedes, maar toch aan mij kwam vragen of ik een koelkastje wilde verhuizen omdat ik meer ruimte had. Sterker nog, er konden er wel twee in!”

De heer van Barneveld ademt Toyota
De laatste Toyota?

En nu is het dus tijd voor misschien wel 'de laatste Toyota' ter ere van het 50-jarig huwelijk met Aty. Het wordt waarschijnlijk een Corolla GR-Sport. Hoewel, de heer van Barneveld is zó vaak van auto veranderd dat er verschillende weddenschappen lopen of hij 'm binnen een jaar weer inruilt. En of zijn vrouw er nou zoveel aan heeft? "Een cadeau is een groot woord, want waar ik een echte automaniak ben, interesseert het haar niet. Het is dus vooral een cadeau voor mijzelf. Maar we krijgen er ongetwijfeld een mooie bos bloemen bij!"

De heer van Barneveld ademt Toyota
De heer van Barneveld ademt Toyota

Lees meer

Toyota is 'meest betrouwbaar 2019'! Toyota is 'meest betrouwbaar 2019'! Toyota ontvangt van de Consumentenbond het predicaat 'meest betrouwbaar 2019'. Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Betere mobiliteit in een betere wereld. Dit is de 3 miljoenste hybride Toyota in Europa! Dit is de 3 miljoenste hybride Toyota in Europa! Sportief rode Corolla Hybrid GR-Sport verkocht aan Spaanse klant Deze Corolla Sedan vindt inspiratie in Toyota racedivisie Deze Corolla Sedan vindt inspiratie in Toyota racedivisie Extra sportief design voor de nieuwe Corolla Sedan GR-Sport