Toyota Yaris is betrouwbaarste auto

Winnaar van jaarlijkse betrouwbaarheidsenquête van Consumentenbond

De Toyota Yaris (bouwjaar 2017 en later) is de betrouwbaarste auto van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse betrouwbaarheidsenquête van de Consumentenbond. In het onderzoek krijgt de compacte Toyota een 9,5. Hij lost de Verso-S af als koploper. Ook de huidige Toyota AYGO, Corolla, C-HR en de RAV4 scoren een 9 of hoger. De nieuwe Yaris is bovendien verkozen tot Auto van het Jaar 2021. Dat belooft nog meer goeds!

Vrijwel geen problemen

De Toyota Yaris vanaf bouwjaar 2017 scoort zo hoog – met een 9,5 benadert hij de perfectie – omdat vrijwel niemand een groot probleem rapporteert in de betrouwbaarheidsenquête van de Consumentenbond. Slechts 3% van de Yaris-rijders meldt dat hij of zij voor iets wat kon wachten naar de garage moest. Ook oudere modellen van de Yaris zijn nog zeer betrouwbaar. Het model van 2014-2017 scoort een 8,9 en de Toyota Yaris van 2009-2014 krijgt een 7,4. Dat de nieuwste Yaris Auto van het Jaar 2021 is, kan betekenen dat die ook goed gaat scoren in betrouwbaarheidsonderzoeken van de toekomst.

Yaris betrouwbaarste auto volgens Consumentenbond
Betrouwbare auto's

Dat Toyota betrouwbare auto’s maakt, komt in het onderzoek ook tot uitdrukking in de betrouwbaarheidscijfers van andere modellen van Toyota. De AYGO vanaf 2014 scoort een 9,2, de Corolla vanaf 2018 een 9,4, de C-HR vanaf 2016 een 9,0 en de RAV4 vanaf 2014 een 9,0. Deze modellen zijn ook de winnaars in hun segment.

Yaris betrouwbaarste auto volgens Consumentenbond
Het onderzoek

De Consumentenbond houdt jaarlijks een enquête onder automobilisten die een auto van maximaal tien jaar oud rijden. Hen is gevraagd of hun auto het afgelopen jaar mankementen heeft gehad. Een mankement waarvan de reparatie kon wachten, telt het minst zwaar, een probleem waarvoor direct de garage moest worden bezocht, telde zwaarder en als de auto een mankement had waardoor die niet meer kon rijden, telde het zwaarst mee. De resultaten zijn per merk en type auto opgeteld en gemiddeld.

Lees meer

Hybride rijden is momenteel de beste keuze Hybride rijden is momenteel de beste keuze Hybride aandrijving is een duurzame en op dit moment vooral ook financieel de slimste keuze. Yaris is Europese Auto van het Jaar 2021 Yaris is Europese Auto van het Jaar 2021 De Toyota Yaris is Auto van het Jaar 2021! De Yaris werd door de jury tot winnaar gekozen uit zeven finalisten. Yaris: diepgeworteld in Europa Yaris: diepgeworteld in Europa Al sinds 2001 geproduceerd in Frankrijk In deze alternatieve aandrijflijnen gelooft Toyota In deze alternatieve aandrijflijnen gelooft Toyota Focus op meerdere alternatieve aandrijflijnen