“De vernieuwde Yaris ziet er sportiever uit”

Autojournalist Wouter Vastenhout reviewt de Toyota Yaris Hybrid

Een week lang reed autojournalist Wouter Vastenhout in de nieuwe Toyota Yaris Hybrid. Op Toyota World vertelt hij over zijn ervaringen.

Island Blue

“Ah, gelukkig een flitsend kleurtje, denk ik meteen als ik de Yaris Hybrid bij Toyota Nederland ophaal. ‘Island Blue’ staat in de brochure. De felblauwe lak contrasteert mooi met de glimmend zwarte grille en de rode achterlichten, beiden nieuw. De vernieuwde Yaris ziet er met zijn andere neus beslist sportiever uit. Je krijgt maar één kans voor een goede eerste indruk en de Yaris pakt deze zeker.”

/
Geruisloos wegrijden

“Een hybride auto is niet nieuw voor mij, maar toch blijft het bijzonder dat de Yaris geruisloos (op de elektromotor) wegrijdt. Ik weet ook hoe de vorige generatie rijdt en wat mij direct opvalt, is dat de nieuwe Yaris met meer gevoel stuurt. Wat (gelukkig) wel onveranderd is, is de hoeveelheid ruimte. Je hoeft maar achterom te kijken om te zien dat de Yaris een van de ruimste auto’s in zijn klasse is. Zelfs ik, met mijn lengte van 1.90 meter, zit achterin prima.”

/
Knap

“Als ik het gaspedaal steviger intrap, springt de benzinemotor bij. Ik merk dat een beetje, maar dat komt omdat ik er beroepsmatig op gefocust ben. Het blijft knap dat Toyota de werking van de elektromotor en de benzinemotor op zo’n manier laat afwisselen dat je dat nauwelijks doorhebt. En als je daarmee het milieu een handje helpt, is dat mooi meegenomen.”

/
Zachtere materialen

“Eenmaal op de snelweg blijkt de Yaris Hybrid stiller dan zijn voorganger is. Er is bijvoorbeeld minder windgeruis. Het dashboard bestaat nu uit zachtere materialen. En de versnellingspook van de CVT-transmissie (standaard) ziet er robuuster uit. Het weggedrag is vooral comfortabel. Trek je stevig op, dan is de Yaris minder stil. De aandrijfgeluiden die je dan hoort, zijn echter inherent aan de combinatie CVT/motor.
Mijn eerste kennismaking met de Yaris Hybrid is goed verlopen. De interieurruimte is dik in orde en de auto ziet er goed uit, vooral dankzij de nieuwe neus.”

Lees meer

Toyota’s Europese designstudio ED2 Toyota’s Europese designstudio ED2 Toyota bouwt niet alleen auto’s in Europa; ze worden hier ook ontworpen. Zoals de nieuwe Toyota Yaris, Toyota Verso en de stoere Toyota C-HR. Hybride Toyota volgens ANWB zuinigste benzine auto Hybride Toyota volgens ANWB zuinigste benzine auto Hoe zuinig is een hybride auto (zonder stekker) in de praktijk? Volgens de ANWB en Natuur & Milieu is een hybride van Toyota heel zuinig in de praktijk! Toyota presenteert straatversie van de Yaris WRC Toyota presenteert straatversie van de Yaris WRC De straatversie van Yaris WRC staat te trappelen zijn publieksdebuut te maken op de Genève Motor Show 2017 in maart. De sportieve 3-deurs Yaris met rally-DNA. Toyota Nederland voorziet TeamNL van hybride Toyota’s Toyota Nederland voorziet TeamNL van hybride Toyota’s Toyota importeur Louwman & Parqui heeft 50 nieuwe Toyota’s AYGO, Yaris en Auris TS overhandigd aan evenzoveel olympische en paralympische sporters van TeamNL!