Toyota zet intelligente hulprobots in bij Olympische Spelen 2020

De robots wijzen je zitplaats aan en kunnen zelfs eten en drinken halen

Toyota zet tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo robots in om medewerkers en hulpbehoevende toeschouwers te ondersteunen. De Human Support Robot (HSR) en Delivery Support Robot (DSR) gaan mensen met een lichamelijke handicap helpen bij het bereiken van hun plaats en het vervoeren van spullen. In totaal zet de organisatie zestien Toyota Robots in bij de Olympische Spelen van 2020.

Mobiliteit voor iedereen

Toyota werkt al sinds 2004 aan ‘Mobility For All’: mobiliteitsoplossingen die het dagelijkse leven van mensen makkelijker maken. Dat varieert van de Project BLAID (een draagbare beugel die blinden helpt bij hun coördinatie) tot aan de Physical Rehabilitation Aid Robot (een apparaat dat mensen met loopproblemen helpt). De mobiliteitsoplossingen bevinden zich op dit moment nog in de conceptfase, maar tijdens de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 mogen de HSR en DSR hun nut in de praktijk bewijzen.

/
Verzorgen en ondersteunen

De Human Support Robot (HSR) werd in 2012 ontwikkeld om mensen te verzorgen en te ondersteunen bij het huishouden. De HSR is 100 centimeter hoog, 43 centimeter breed en uitgerust met een sterke, hypermoderne robotarm. Die arm kan zelfstandig objecten herkennen, oppakken en opbergen. Daarbij heeft hij ook geen moeite met een het vasthouden van een dun potlood, een vel papier of een glas. De HSR kan zijn omgeving herkennen en mensen waarschuwen voor drempels en andere obstakels. Via een centrale tablet, camera en telefoon kun je de HSR vragen stellen.

/
Uitvoerig testen bij sportevenementen

De Delivery Support Robot (DSR) is een nieuwe robot die tijdens de Olympische Spelen zijn debuut maakt. De DSR deelt zijn technologie met de HSR, maar de centrale arm is bijvoorbeeld uitwisselbaar om verschillende soorten bagage op te pakken en te vervoeren. Sinds 2018 test Toyota uitvoerig met de twee robots bij Japanse sportevenementen.

/
Power Assist Suit

Ook de werknemers die achter de schermen hard aan het werk zijn om de Olympische Spelen op te bouwen krijgen hulp van robots. De Panasonic Power Assist Suit is een exoskelet dat werknemers helpt bij het tillen van zware objecten. De Power Assist Suit ontlast de rug en het middel van de werknemer om zo werkdruk en lichamelijke klachten te voorkomen. De Olympische Spelen is het perfecte evenement om deze innovatieve technologieën te testen. Mogelijkerwijs worden dit soort robots in de toekomst een vast onderdeel van het bedrijfsleven.

Meer informatie over de mobiliteitsoplossingen van Toyota is te vinden via: https://www.toyota.nl/mobilityforall/mobility-solutions.

/

Lees meer

Iedereen een podium om op te stralen Iedereen een podium om op te stralen Dit is de missie van Special Olympics Schaatser Kjeld Nuis nieuwe ambassadeur Toyota Schaatser Kjeld Nuis nieuwe ambassadeur Toyota “Niets is onmogelijk” Toyota steunt De Grote Droomloterij Toyota steunt De Grote Droomloterij Koop loten voor De Grote Droomloterij en laat dromen van gehandicapte sporters uitkomen Dit doet sport met je Dit doet sport met je Onze olympische en paralympische ambassadeurs vertellen over hun passie