Toyota waterstofbus de weg op!

Duurzaam voorbeeld van openbaar vervoer

We hebben onze eerste waterstofbus verkocht! En de tweede is besteld. Dat zijn kleine aantallen, maar het effect op het milieu is vele malen groter. De Toyota FC Bus – zoals de waterstofbus officieel heet – is een openbaar vervoer-bus die slechts een beetje waterdamp uitstoot.

Duurzaam voorbeeld van openbaar vervoer

De eerste Toyota waterstofbus gaat naar het transportbureau van de overheid van de prefectuur/provincie Tokio, de ‘Tokyo Metropolitan Government’. De Toyota waterstofbus komt hier niet in de hal te staan als duurzaam voorbeeld van openbaar vervoer. Nee, de Toyota waterstofbus gaat echt deel uitmaken van de dienstregeling. En binnenkort krijgt hij gezelschap van nog een Toyota waterstofbus.

Geen schadelijke uitstoot

Ons doel is om ruim 100 waterstofbussen in Tokio in te zetten. Om mee te beginnen, want het zou geweldig zijn als dat er nog veel meer worden. De Toyota waterstofbus kent namelijk geen schadelijke uitstoot. Nul. Niks. Nada. Met de inzet van de waterstofbus willen we dat gebruikers van het openbaar vervoer in Tokio de schone bus omarmen.

De bus dient als opwarmertje voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 die in en rond de Japanse hoofdstad plaatsvinden. Want dan willen we als sponsor het publiek met waterstofbussen vervoeren; ons groene visitekaartje voor de wereld.

Energie leveren aan huishoudens

De Toyota waterstofbus is voorzien van het ‘Toyota Fuel Cell System’. Dat is gebaseerd op dat van de Mirai, de Toyota waterstofauto. De batterij is echter veel groter en heeft een energiecapaciteit van 235 kilowattuur (kWh). En daarmee kan de Toyota FC Bus ook energie leveren aan een huishouden wanneer dit om energie verlegen zit, bijvoorbeeld tijdens natuurrampen zoals een aardbeving.

Lees verder

Toyota Fuel Cell: van toen tot nu Toyota Fuel Cell: van toen tot nu De lancering van de Toyota Mirai – een auto die uitsluitend water uitstoot – is een groot succes. Toyota ontwikkelt motor op waterstof via de autosport Toyota ontwikkelt motor op waterstof via de autosport ‘Verbrandingsmotor’ zonder CO2-uitstoot Akio Toyoda is ‘autopersoon’ van het jaar Akio Toyoda is ‘autopersoon’ van het jaar Toyota President benoemd tot 2021 World Car Person of the Year Toyota introduceert mobiele kliniek op waterstof Toyota introduceert mobiele kliniek op waterstof Toyota introduceert eerst mobiele medische eenheid met brandstofcel