Toyota is waardevolste automerk

Waarde van 43,50 miljard euro

Toyota is door het gerenommeerde Amerikaanse adviesbureau Interbrand uitgeroepen tot waardevolste automerk wereldwijd. De waarde die aan Toyota Motor Corporation wordt toegekend, bedraagt een duizelingwekkende 51,59 miljard dollar. Omgerekend is dat 43,50 miljard euro!

17de keer op rij de waardevolste

Het is niet de eerste keer dat Toyota het waardevolste automerk van de wereld is. Dat gebeurde maar liefst 16 keer eerder! Interbrand baseert zich hierbij op verschillende aspecten, zoals de marktwaarde, financiële prestaties en dienstverlening van Toyota. Ook onze authenticiteit en betrokkenheid hebben een belangrijke rol gespeeld bij de toekenning van de koppositie. Overall staan we op de zevende plaats in de lijst die uit 100 merknamen bestaat, zoals Google op plek 4, Microsoft op 3 en Amazon op 2. Apple is het waardevolste merk met een waarde van 272,3 miljard euro.

Toyota is waardevolste automerk wereldwijd
Toyota is waardevolste automerk wereldwijd
‘Interbrand’s Best Global Brands Report’

Met onze koppositie laten we alle andere automerken achter ons. En dat zijn niet de minste automerken. Voorbeelden zijn Mercedes-Benz met een waarde van 41,6 miljard euro, BMW met 33,5 miljard euro, Hyundai met 11,9 miljard euro en nieuwkomer Tesla met 10,7 miljard euro. De top 100 heet officieel ‘Interbrand’s Best Global Brands Report’ en wordt ieder jaar samengesteld.

Lees meer

Pieter heeft een zeldzame Avensis Motorsport Pieter heeft een zeldzame Avensis Motorsport Niet normaal en bloedjesnel! Toyota-ambassadeurs over hun eerste sportclub Toyota-ambassadeurs over hun eerste sportclub Ook Dafne Schippers, Ranomi Kromowidjojo, Marit Bouwmeester, Jetze Plat, Chris Vos en Esther Vergeer zijn ergens begonnen. Nieuwe look voor rallykanon Toyota Yaris WRC Nieuwe look voor rallykanon Toyota Yaris WRC Nieuwe look voor Toyota Yaris WRC, waarmee Toyota deelneemt aan WRC-rallyseizoen 2021 Toyota onthult nieuwe Le Mans Hypercar Toyota onthult nieuwe Le Mans Hypercar GR010 HYBRID kersverse troef van Toyota GAZOO Racing voor het World Endurance Championship 2021