Toyota stelt veiligheidssoftware gratis beschikbaar

Applicatie wereldwijd al meer dan 400 keer gedownload

Veilige mobiliteit, dat willen we toch allemaal? Daarom houden we THUMS niet voor onszelf maar kan iedereen er voortaan gebruik van maken. Zónder hiervoor te hoeven betalen. Maar wie of wat is THUMS? En wat heeft het met jouw veiligheid op de weg te maken?

Total Human Model for Safety

THUMS staat voor Total Human Model for Safety. Het is een softwareprogramma voor een computeranalyse van lichamelijk letsel dat bij mensen wordt veroorzaakt door aanrijdingen. Met andere woorden: met de software kun je verwondingen bij mensen nabootsen en analyseren. Op die manier komen we meer te weten over de gevolgen van ongevallen op het menselijk lichaam. En met deze informatie hopen we mobiliteit veiliger te kunnen maken. Het softwareprogramma is ontwikkeld door Toyota en was in het introductiejaar 2000 een wereldprimeur.

Toyota stelt veiligheidssoftware gratis beschikbaar
Verbeterd en uitgebreid

Sinds 2000 hebben we THUMS telkens verbeterd en uitgebreid. Het softwareprogramma is een alternatief voor de dummy’s die veiligheidsinstanties bij crashtests gebruiken. Het grote voordeel van THUMS is dat het over uiteenlopende dummy’s beschikt. Man, vrouw, kind maar van verschillende leeftijden en met een verschillende lichaamsbouw. Hierdoor kunnen we de gevolgen van aanrijdingen op het menselijk lichaam nog preciezer analyseren. Een crashtestdummy is vaak slechts een volwassen man of vrouw met dezelfde lichaamsbouw. Niet heel representatief.

Toyota stelt veiligheidssoftware gratis beschikbaar
Gebruikt door meer dan 100 andere partijen

Met de meest recente versie van THUMS (versie 6) kunnen we zelfs de gevolgen van een aanrijding op specifieke organen en spieren gedetailleerd in kaart brengen. Inmiddels maken meer dan 100 andere partijen gebruik van THUMS, waaronder andere automerken, universiteiten en veiligheidsorganisaties. De software is gebruikt bij de ontwikkeling van onder meer veiligheidsgordels en airbags. Nieuw is dat we THUMS vanaf januari 2021 aan andere partijen beschikbaar stellen zonder dat ze hiervoor hoeven te betalen.

Toyota stelt veiligheidssoftware gratis beschikbaar
Veilige mobiliteit

Met het gratis beschikbaar stellen van THUMS hopen we dat nog meer partijen gebruik gaan maken van de software. Zodat de impact op veilige mobiliteit alleen maar groter wordt. Sinds THUMS gratis beschikbaar is, hebben al meer dan 400 gebruikers wereldwijd de applicatie gedownload. Wil jij dat ook? Voor gratis toegang tot THUMS ga je naar deze website.

Toyota stelt veiligheidssoftware gratis beschikbaar

Bestuurder zet zich schrap
(De bestuurder trapt op de rem)

Toyota stelt veiligheidssoftware gratis beschikbaar

Ontspannen zithouding bestuurder
(De rem wordt automatisch geactiveerd door het Pre-Collision System)

Lees meer

Toyota behoort tot populairste automerken in Europa Toyota behoort tot populairste automerken in Europa Met meer dan 1 miljoen verkochte personenauto’s behaalt Toyota de tweede positie Europese personenautoverkoop Toyota GAZOO Racing presenteert GR GT3 Concept Toyota GAZOO Racing presenteert GR GT3 Concept Voorbode van nieuwe GT3-raceauto, plus nog twee modellen GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux Prestaties van Toyota in de Dakar Rally dienen als inspiratie voor de Hilux in GAZOO Racing trim Pers rijdt met Toyota GR86: de eerste indrukken Pers rijdt met Toyota GR86: de eerste indrukken Prototype GR86 valt in de smaak