Topvervoer voor paralympische sporters van TeamNL

2x Toyota PROACE Verso Shuttle Long overhandigd

De meeste paralympische sporters van TeamNL hebben geen rijbewijs. Om hun sport optimaal te kunnen uitoefenen, zijn zij dus afhankelijk van vervoer van en naar trainingen en wedstrijden. Met de gloednieuwe Toyota PROACE Verso Shuttle Long hebben de sporters nu de beschikking over een perfect vervoersmiddel.

Toyota is tot 2024 wereldwijd de enige automotive sponsor van het Internationaal Olympisch Comité en Olympisch Paralympisch Comité. In samenwerking met sportorganisatie NOC*NSF zorgt Toyota dat de sporters van TeamNL in een nieuwe Toyota rijden, óók als het gaat om olympische sporters met een beperking.

/
PROACE Verso Shuttle Long

Toyota overhandigde onlangs twee opvallende exemplaren van de Toyota PROACE Verso op Sportcentrum Papendal in Arnhem, waar Marti ten Kate van NOC*NSF de sleutels namens de paralympische sporters in ontvangst nam.

“We zijn ontzettend blij met de Toyota PROACE. Onder de paralympische sporters was er grote behoefte aan goed groepsvervoer. In tegenstelling tot olympische sporters hebben sporters met een beperking vaak geen rijbewijs. Op deze manier komen ze veilig en betrouwbaar op trainingslocaties en bij wedstrijden aan.”

/
Herkenbaar en op maat

De Toyota’s PROACE Verso Shuttle Long van TeamNL herken je direct. Ze zijn uitgevoerd in oranje (uiteraard!) en hebben het bekende TeamNL-logo op de portieren. Een van de twee 9-persoonsbussen is voor de sporters op maat gemaakt door het bedrijf Welzorg, dat ruim 40 jaar gespecialiseerd is in auto-aanpassingen. Deze is voorzien van een dubbel scharnierende oprijplaat met handgrepen voor rolstoelgebruikers. Deze biedt plaats aan zes personen én een rolstoelgebruiker.

“Er staat gewoon een fantastische bus met een heel professionele uitstraling”, zegt atleet Ronald Hertog enthousiast. “Door de krachtige oranje lakkleur is hij bovendien ontzettend herkenbaar als vervoer van Nederlandse sporters. Heel fijn dat Toyota met deze bussen inspringt op de groeiende behoefte aan vervoer bij paralympische sporters!”

Lees meer

GAZOO Racing Hypercar: Toyota's krachtpatser GAZOO Racing Hypercar: Toyota's krachtpatser Er zijn weinig auto’s sneller dan Toyota’s GAZOO Racing Hypercar, maar wat is een Hypercar eigenlijk? Iedereen een podium om op te stralen Iedereen een podium om op te stralen Dit is de missie van Special Olympics Schaatser Kjeld Nuis nieuwe ambassadeur Toyota Schaatser Kjeld Nuis nieuwe ambassadeur Toyota “Niets is onmogelijk” Pieter heeft een zeldzame Avensis Motorsport Pieter heeft een zeldzame Avensis Motorsport Niet normaal en bloedjesnel!