Toyota presenteert de mobiliteit van de toekomst

Op de Tokyo Motor Show presenteert Toyota de mobiliteit van de toekomst: van elektrische sportauto tot zelfstandige communicerende robots.

Een futuristische raceauto, zelfrijdende pakketbezorgers en robots die je begroeten, waar kom je dat nu tegen? In het ‘Toyota Mobility Theme Park’ op de Tokyo Motor Show 2019 kan het allemaal. Daar toont Toyota het vervoer van de toekomst. Behalve efficiënte auto’s zoals de LQ conceptcar tref je daar ook diverse andere mobiliteitsoplossingen. Ooit een autonome ambulance of magische bezem gezien?

Toyota e-RACER

Bij het betreden van het ‘Toyota Mobility Theme Park’ trekt de futuristische Toyota e-RACER direct de aandacht. Met deze strakke sportauto bewijst Toyota dat rijplezier ook bij toekomstige mobiliteit een grote rol speelt. Dankzij een speciale digitale bril kunnen bezoekers zelf ervaren wat de e-RACER allemaal kan. Eenmaal genesteld in de cockpit selecteren zij via de bril een circuit en bijpassende racekuip. Erg bijzonder dat een conceptcar op deze manier tot leven komt. Maar is er in de toekomst nog wel plek voor dit soort sportauto’s?

/
Een raspaard

Als het aan Toyota topman Akio Toyoda ligt wel: “Ooit nam de auto de plek van het paard in, maar toch rijden we voor ons plezier nog steeds paard. Ik denk dat sportauto’s in de toekomst eenzelfde rol krijgen. De e-RACER zal gezien worden als een raspaard, een liefhebberij, terwijl bijvoorbeeld de Toyota e-Palette in de toekomst de rol van de aloude paardenkoets op zich zal nemen, een vorm van gedeelte mobiliteit.”

/
De praktische e-Palette

Behalve de sportieve e-Racer presenteert Toyota ook de e-Palette, een autonoom rijdend elektrisch aangedreven voertuig dat enorm breed inzetbaar is. De e-Palette kan niet alleen personen vervoeren, maar ook dienstdoen als rijdende supermarkt. De e-Palette maakt zijn debuut op de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 in Tokio waar hij bezoekers en atleten vervoert. Voor het vervoer van kleine pakjes ontwikkelde Toyota de Micro Palette die tevens dienstdoet als mobiele AED (Automatische Externe Defibrillator).

/
Een magische bezem

Toyota gaat nog een stap verder met de T-HR3. Een menselijke robot die op de stand rondloopt en met mensen communiceert. Andere slimme mobiliteitsoplossingen zijn de e-Care (een autonome ambulance waarin een patiënt onderzocht kan worden of op afstand met een arts kan praten) en de e-Trans (voor het transporteren van personen en goederen). Comfortabel TV kijken tijdens de reis? Dat kan in de luxe compacte Toyota e-4me. De opvallendste mobiliteitsoplossing is wellicht de e-broom. Een ‘magische bezem’ die waarschijnlijk het hart van veel sciencefictionliefhebbers sneller doet kloppen. Dat is letterlijk ‘Mobiliteit voor iedereen’.

/

Lees meer

Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 GeCUE4 is een boomlange basketbalspeler. Alleen is CUE4 geen mens. Maar wat dan wel? Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Toyota bouwt met Woven City stad van de toekomt met verbonden ecosysteem op basis van waterstof. Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Hoe breng je een revolutie teweeg in ons huidige voedselsysteem? Pol Fàbrega doet een dappere poging. Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Handbiker en paratriatleet pakt prestigieuze onderscheiding tijdens feestelijk NOC*NSF Sportgala