Toyota in 2020 populairst bij particulieren

Yaris, Corolla en RAV4 bestverkocht in segment

De particuliere autokoper is gek op Toyota. In 2020 zijn we namelijk het bestverkochte automerk op de particuliere markt! Maar liefst drie Toyota modellen zijn onder particulieren het populairst, te weten de Toyota Yaris, Corolla en RAV4.

Toyota behaalt hoogste percentage van alle automerken

In 2020 koos tien procent van de particuliere autokopers voor een nieuwe Toyota. Dat is het hoogste percentage van alle automerken die in ons land te koop zijn. In december 2020 bedraagt het percentage zelfs 21,8! Dat blijkt uit de verkoopcijfers van RDC. Deze onafhankelijke dataprovider op het gebied van mobiliteit is hierbij uitgegaan van een jaarlijkse autoverkoop van 356.051 auto’s. Hiervan zijn 74.914 exemplaren aangeschaft door particulieren, aldus RDC. Vervolgens zijn 7.664 stuks hiervan een Toyota.

Toyota Yaris pakt koppositie

Een heel populaire Toyota onder particulieren is de Toyota Yaris. Die heeft in 2020 met 20,3 procent de koppositie in het B-segment van de particuliere markt. RDC doet geen onderzoek naar de redenen van de aanschaf, maar we gokken dat dit zomaar te maken kan hebben met het stoere design en het rijplezier van de nieuwe Toyota Yaris. Daarbij is de Yaris Hybrid superzuinig! In december 2020 is het percentage zelfs 47,3 procent. Dat betekent dat in die maand nagenoeg de helft van aan particulieren verkochte auto’s in het B-segment een Yaris was!

Toyota Yaris driekwart voor
Toyota Corolla driekwart voor
Toyota RAV4 bestverkocht in D-SUV-segment

In het D-SUV-segment heeft de Toyota RAV4 een particulier verkoopaandeel van 21,2 procent, het hoogste in zijn segment. In december 2020 stijgt dit zelfs naar 31,1 procent. We denken dat onder meer zijn fraaie design en riante binnenruimte hiervoor verantwoordelijk zijn. En vergeet niet dat de RAV4 Hybrid een trekgewicht tot 1.650 kg heeft (geremd), ideaal voor wie met de caravan op vakantie gaat. Ten slotte willen we de prestaties van de Toyota AYGO en Toyota C-HR hier niet onvermeld laten; beide zijn de op een na bestverkochte auto door particulieren in hun segment!

Toyota RAV4 driekwart voor

Lees meer

Nederlands Handbal Team rijdt Yaris Hybrid Nederlands Handbal Team rijdt Yaris Hybrid 6 x Yaris Hybrid voor de Oranje handbaldames in aanloop naar Olympische Spelen Toyota GR Range Toyota GR Range De Toyota GR range omvat een gamma van pure sportauto's waarin kennis en technologie van TOYOTA GAZOO Racing is toegepast. Ontdek puur rijplezier tijdens elke rit. Hybride rijden is momenteel de beste keuze Hybride rijden is momenteel de beste keuze Hybride aandrijving is een duurzame en op dit moment vooral ook financieel de slimste keuze. Yaris is Europese Auto van het Jaar 2021 Yaris is Europese Auto van het Jaar 2021 De Toyota Yaris is Auto van het Jaar 2021! De Yaris werd door de jury tot winnaar gekozen uit zeven finalisten.