Toyota e-Racer: race-ervaring op maat

Een nieuwe vorm van rijplezier

Elektrisch aandrijflijnen, autonoom rijden, de puristische autoliefhebber is misschien bang dat de geliefde sportauto’s verdwijnen. Als het aan Toyota ligt, gaat de sportauto juist een mooie toekomst tegemoet. Maak kennis met de e-Racer, een virtuele raceauto die jou een race-ervaring op maat biedt en bewijst dat er in de toekomst ook ruimte voor rijplezier is.

Naar eigen smaak samenstellen

Circuitervaring, een racelicentie of een helm? Allemaal niet nodig. De e-Racer van Toyota biedt je een volledige beleving op maat. Zet de VR-bril op en stel de auto geheel naar je eigen smaak samen. Pas bijvoorbeeld de wielen en het interieur aan en kies een bijpassende outfit en racestoel. Vervolgens race je, genesteld in de cockpit, volledig digitaal op een circuit naar keuze. Dat is toch eens wat anders dan de gemiddelde gameconsole in je woonkamer.

De veelzijdigste sportauto?

De e-Racer past met zijn sportieve uitstraling volledig bij historische modellen als de Toyota 2000GT, Celica en Supra. En het mooiste is dat je ook tegen deze modellen kunt racen. De VR-bril van de e-Racer biedt namelijk de keuze uit vier circuits. Rijd in echte wereld, race over prachtige bergweggetjes tegen klassieke modellen, waan je in een onderwaterwereld of vlieg over de futuristische skyline van Tokyo. Zo’n veelzijdige sportauto heb je nog nooit gezien.

Een raspaard

Gaat de e-Racer in productie? Nou nee, dat helaas niet, maar hij draagt wel een belangrijke boodschap uit. Toyota bewijst namelijk dat in een toekomst waarin autonoom rijden en elektrische aandrijflijnen de hoofdrol spelen ook ruimte is voor echte sportauto’s. Of zoals Akio Toyoda, President van de Toyota Motor Company, het noemt: raspaarden. “Ooit nam de auto de plek van het paard in, maar toch rijden we voor ons plezier nog steeds paard. De e-RACER zal gezien worden als een raspaard, een liefhebberij”, aldus Toyoda. Gelukkig stoot deze liefhebberij veel minder uit dan een raspaard.

Lees meer

Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 GeCUE4 is een boomlange basketbalspeler. Alleen is CUE4 geen mens. Maar wat dan wel? Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Toyota bouwt met Woven City stad van de toekomt met verbonden ecosysteem op basis van waterstof. Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Hoe breng je een revolutie teweeg in ons huidige voedselsysteem? Pol Fàbrega doet een dappere poging. Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Handbiker en paratriatleet pakt prestigieuze onderscheiding tijdens feestelijk NOC*NSF Sportgala