Laadpunt van de toekomst

Draadloos laden, wifi en luchtzuiveringssysteem

Het accupakket van je elektrische auto opladen, via de wifi je e-mail checken en tegelijk genieten van schone lucht. Dat klinkt alsof je in een luxe hotel langs een verlaten snelweg zit, maar niets is minder waar. Dit is de Toyota e-Chargeair, een zelfstandig rijdende acculader die jou op cruciale momenten uit de brand helpt. De e-Chargeair laadt namelijk tijdens het rijden het accupakket van je elektrische auto op.

Mobiele hulpverlener

Toyota President Akio Toyoda zei het zelf tijdens de Tokyo Motorshow 2019: “In de toekomst komen we voertuigen zoals de e-Chargeair daadwerkelijk op straat tegen.” Deze mobiele hulpverlener is van essentieel belang in een wereld waarin elektriciteit, schone lucht en foutloos werkende internetverbindingen steeds belangrijker zijn. De e-Chargeair komt je op alle vlakken tegemoet.

/
Schonere lucht

Zoals de naam al doet vermoeden is de e-Chargeair een zelfstandig rijdend elektrisch voertuig dat elektrische auto’s draadloos kan opladen. Zodra het accupakket van een auto leeg raakt, gaat de e-Chargeair dicht achter hem rijden om de accu’s via een sensor op te laden. Verder kan dit zelfstandig rijdende ‘laadpunt’ ook stroom aan het elektriciteitsnet leveren. Omstanders kunnen bovendien hun smartphone draadloos opladen én internetten via de aanwezige wifi-verbinding. Maar de belangrijkste eigenschap van de e-Chargeair is misschien wel de luchtzuiveringsinstallatie aan boord, die smog tegengaat door tijdens het rijden de lucht te zuiveren.

/
Een andere kijk op mobiliteit

Toyota biedt met de e-Chargeair een alternatieve oplossing voor mobiliteitsproblematiek. Luchtvervuiling en range anxiety (de angst om onderweg met een lege accu te stranden) nemen namelijk af zodra de e-Chargeair in het verkeer verschijnt. Met zijn draadloze laadfunctie en luchtzuiveringsinstallatie zou de e-Chargeair bijvoorbeeld goed van pas komen tijdens grote (sport)evenementen als de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. Daar maakt een andere mobiliteitsoplossing van Toyota – de e-Palette zijn opwachting. Wij zijn benieuwd wanneer de e-Chargeair op straat verschijnt. Hoe je daarachter komt? Houdt de wifi-scanner van je smartphone in de gaten.

/

Lees meer

Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 GeCUE4 is een boomlange basketbalspeler. Alleen is CUE4 geen mens. Maar wat dan wel? Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Toyota bouwt met Woven City stad van de toekomt met verbonden ecosysteem op basis van waterstof. Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Hoe breng je een revolutie teweeg in ons huidige voedselsysteem? Pol Fàbrega doet een dappere poging. Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Handbiker en paratriatleet pakt prestigieuze onderscheiding tijdens feestelijk NOC*NSF Sportgala