De e-Care zorgt voor je

Deze ambulance rijdt volledig zelfstandig

Behoefte aan medische zorg? De rit naar de huisarts of het ziekenhuis is dan geen pretje. Zou het niet veel fijner zijn als de arts je op afstand te woord staat, een medische controle uitvoert en je eventueel direct naar het ziekenhuis laat transporteren? Toyota maakt het mogelijk met de e-Care: een zelfstandig rijdende ambulance waarin de patiënt op afstand met een arts kan praten of een onderzoek kan ondergaan.

Zelfstandig naar patiënten toe

De e-Care is voorzien van alle gemakken die een medisch onderzoek of transport zo aangenaam mogelijk maken. Allereerst natuurlijk de volledig elektrische aandrijflijn, die nauwelijks geluid produceert en dankzij het ontbreken van emissies longpatiënten tegemoetkomt. Een arts kan dankzij een digitaal trackingsysteem precies zien waar de e-Care is en hem opdracht geven om patiënten te bezoeken. Wanneer deze mobiele ambulance op zijn bestemming arriveert, opent automatisch de tweedelige toegangsdeur, ideaal voor mensen in een rolstoel. In de e-Care betreed je een behandelkamer waaraan menig artsenpost niet kan tippen.

/
De mooiste behandelkamer ter wereld?

Het interieur van de e-Care bestaat uit zachte materialen in natuurlijke kleuren en een opvallend, golvend plafond. De vier zitplaatsen bieden alle comfort en zijn voorzien van de nodige apparatuur om hartslag en bloeddruk te meten. De patiënt hoeft daarvoor slechts zijn arm op de digitale armleuning te leggen en de meetresultaten worden automatisch naar de arts verzonden. Via diverse videoschermen staat de patiënt direct in contact met een arts. In geval van nood is er ook een AED aanwezig. Voor aanvullende medische zorg rijdt de e-Care automatisch naar een artsenpost of ziekenhuis.

/
Nieuwe mobiliteit is dichterbij dan je denkt

Met de e-Care laten wij zien dat mobiliteit verder reikt dan simpelweg vervoer van A naar B. Toyota ontwikkelt actief nieuwe mobiliteitsoplossingen en daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de mensen die het nodig hebben. Mobiliteit is immers voor iedereen belangrijk. Een mooi voorbeeld is de e-Palette: een zelfstandig rijdend vervoermiddel dat tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo sporters en bezoekers vervoert. Zo zie je maar: futuristische mobiliteit is dichterbij dan je denkt.

/

Lees meer

Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 GeCUE4 is een boomlange basketbalspeler. Alleen is CUE4 geen mens. Maar wat dan wel? Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Toyota bouwt met Woven City stad van de toekomt met verbonden ecosysteem op basis van waterstof. Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Hoe breng je een revolutie teweeg in ons huidige voedselsysteem? Pol Fàbrega doet een dappere poging. Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Handbiker en paratriatleet pakt prestigieuze onderscheiding tijdens feestelijk NOC*NSF Sportgala