Deze Toyota Tundra is een rijdende pizzabakker!

Een pick-up op waterstof die volautomatisch pizza’s maakt

Ben je wel eens onderweg en krijg je trek in pizza? Dan vind je dit misschien wel heel leuk. Maak kennis met de Toyota Tundra Pie Pro!

Volledig automatisch pizza’s maken

Het is een rijdende pizzabakker, die zijn energie krijgt van waterstof. De Tundra Pie Pro kan zelf pizza’s maken, bakken, snijden en inpakken. Daar komt geen mensenhand aan te pas. Binnen zeven minuten is de pizza hapklaar! En zonder enige emissie, behalve waterdamp en de geur van een overheerlijke pizza.

/
Een rijdende bakkerij

De Tundra Pie Pro is onlangs onthuld op de SEMA Show in Las Vegas, een show vol bizarre en unieke auto’s. De pizzabakkerij zit in de laadbak van de Tundra. Alles is aan boord om snel een pizza te maken, inclusief een koelkast, werkbank, twee computergestuurde robotarmen en een professionele pizzaoven. De robotarmen werken volledig zelfstandig en de gehele keuken krijgt, net als de auto, stroom van de brandstofcel op waterstof.

Klaar in zeven minuten

Een van de robots haalt zelf een pizza uit de koelkast, stopt hem in de oven en sluit vervolgens de koelkast. Na zes minuten haalt de tweede robot de pizza uit de oven en snijdt hem in zes identieke stukken. Vervolgens pakt de robot een pizzadoos, pakt de pizza in en levert hem af aan de klant, die naast de pick-up staat te wachten.

/
Rijden en koken op waterstof

De Tundra Pie Pro is in samenwerking met Pizza Hut en Nachi Robotic Systems gebouwd. Het project begon met een standaard Toyota Tundra die volledig gestript werd, totdat er slechts een rollend chassis overbleef. De V8-motor moest het veld ruimen voor de aandrijflijn uit de Toyota Mirai. Dit houdt in dat de Pie Pro beschikt over een brandstofcel en dus volledig op waterstof kan rijden.

/

Lees meer

Deze zakelijke voordelen biedt de Toyota Mirai Deze zakelijke voordelen biedt de Toyota Mirai Slechts 12 procent bijtelling en geen aanschafbelasting en wegenbelasting Toyota is 'meest betrouwbaar 2019'! Toyota is 'meest betrouwbaar 2019'! Toyota ontvangt van de Consumentenbond het predicaat 'meest betrouwbaar 2019'. Dit is de nieuwe Toyota Hilux Dit is de nieuwe Toyota Hilux Stoer en onderscheidend Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Betere mobiliteit in een betere wereld.