Toyota PROACE VERSO gaat elektrisch

Zero-emission personenvervoer voor stedelijk gebied

Toyota introduceert de nieuwe PROACE SHUTTLE Electric en PROACE VERSO Electric. Deze volledig elektrische personenbussen bieden plaats aan maximaal negen inzittenden en zijn per direct te bestellen voor prijzen vanaf 34.795 euro (excl. BTW). De levering start in maart 2021.

De Toyota PROACE SHUTTLE Electric en PROACE VERSO Electric bieden met hun volledig elektrische aandrijflijn legio voordelen in met name stedelijke gebieden. Denk aan een positief effect op de lokale luchtkwaliteit, maar ook comfort en stilte. Bovendien wordt de PROACE SHUTTLE Electric ook beschikbaar voor taxi-ombouw. Hierbij zorgt Toyota voor de ombouw voor taxigebruik, inclusief een groot panoramisch dak. Veilig zero-emission vervoer van schoolkinderen komt met de PROACE VERSO Electric binnen handbereik.

Toyota PROACE VERSO nu ook volledig elektrisch
Toyota PROACE VERSO nu ook volledig elektrisch
Twee batterijkeuzes

De nieuwe Toyota PROACE VERSO Electric is leverbaar met keuze uit twee batterijvarianten. De versie met 50 kWh-batterij biedt een actieradius van 230 km (WLTP), terwijl de versie met 75 kWh-batterij zelfs 330 km ver komt volgens de officiële WLTP-test. In beide gevallen levert de elektromotor een vermogen 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm. De topsnelheid is begrensd op 130 km/u. Ook niet onbelangrijk: de Toyota PROACE SHUTTLE Electric en PROACE VERSO Electric zijn standaard voorzien van een 3-fasenlader van 11kW voor extra snel laden met wisselstroom (AC).

Toyota PROACE VERSO nu ook volledig elektrisch
Toyota PROACE VERSO nu ook volledig elektrisch
Ongekende garantie

Nog niet overtuigd van de kwaliteit en een lange levensduur van de batterij? Dan is die onzekerheid nu weggenomen, want Toyota geeft maar liefst tot 15 jaar / tot 1.000.000 kilometer garantie* op het batterijpakket. Voorwaarde is wel dat de PROACE VERSO Electric bij de Toyota-dealer in onderhoud is. En dat is nog niet alles: in het geval van een onverwachte lege batterij zorgt Toyota er ook voor dat je snel bij een laadpunt komt. Hiermee laat Toyota zien dat je altijd op de PROACE SHUTTLE of PROACE VERSO Electric kunt rekenen!

* Tot 70 procent van de oorspronkelijke capaciteit, mits jaarlijks door de Toyota dealer geïnspecteerd.

Tot negen comfortabele zitplaatsen

De Toyota PROACE VERSO Electric is te bestellen in die lengtevarianten (Compact, Medium en Long). Dankzij de plaatsing van de batterij onder de wagenvloer, gaat geen kostbare ruimte verloren. Het laadvolume met alle zitplaatsen in gebruik, bedraagt 280 (Compact), 640 (Medium) of zelfs 1.060 (Long) liter. Afhankelijk van de carrosserielengte en het uitrustingsniveau biedt het interieur een comfortabele zitplaats aan vijf tot maximaal negen personen. De tweede zitrij is in de verhouding 60:40 neerklapbaar. Daardoor is de toegang tot de derde zitrij gemakkelijk en kan meer bagageruimte gecreëerd worden. Het trekgewicht (geremd) bedraagt een ton.

Toyota PROACE VERSO nu ook volledig elektrisch
Praktisch of stijlvol?

Om te voldoen aan de behoeften van een breed uiteenlopende klantengroep, is de praktische PROACE SHUTTLE Electric beschikbaar in twee uitrustingsniveaus die perfect aansluiten op zakelijk personenvervoer. De PROACE VERSO Electric sluit meer aan bij luxe MPV-modellen en VIP-vervoer. De uitrusting voldoet dan ook aan alles wat kopers in dit segment verwachten. Denk aan smartphone-integratie met Apple CarPlay® en Android Auto™, een 7-inch multimedia touchscreen, digitale radio (DAB+), stoelverwarming, automatisch inklapbare buitenspiegels en nog veel meer. De PROACE VERSO Electric is bovendien leverbaar met de nieuwste generatie Toyota Safety Sense, bestaande uit een uitgebreide reeks innovatieve veiligheidssystemen.

Toyota PROACE VERSO nu ook volledig elektrisch

Lees meer

Verdere elektrificatie voor bezorgvloot van DHL Parcel Verdere elektrificatie voor bezorgvloot van DHL Parcel 400 Toyota’s Proace Electric voor DHL Nieuw en 100% elektrisch: Toyota PROACE CITY Electric Nieuw en 100% elektrisch: Toyota PROACE CITY Electric Leverbaar vanaf najaar 2021 met de keuze uit twee lengtematen en een personenversie Moet je wel investeren in 2021? Jazeker. Doen! Moet je wel investeren in 2021? Jazeker. Doen! Overheid biedt mogelijkheden om de winst te drukken, zodat je minder belasting betaalt 400 stuks Toyota Proace Electric voor DHL Parcel 400 stuks Toyota Proace Electric voor DHL Parcel Zonder emissies van deur tot deur