Toyota LQ bouwt emotionele band op met zijn bestuurder

Yui, de kunstmatig intelligente assistent aan boord zorgt voor een gepersonaliseerde rijervaring

Toyota presenteert tijdens de Tokyo Motor Show de LQ, een conceptauto waarmee het dankzij geavanceerde technologie mogelijk is om een emotionele band op te bouwen. De LQ kan ook verregaand autonoom rijden. De conceptauto is voorzien van Yui, een krachtige, interactieve, kunstmatig intelligente assistent. Yui leert van de bestuurder en kan hem een gepersonaliseerde mobiliteitservaring bezorgen.

/
Alles is mogelijk met bewegingsvrijheid

Toyota gelooft dat alles mogelijk is als mensen bewegingsvrijheid hebben. Die overtuiging is gebaseerd op het idee dat mobiliteit verder gaat dan fysiek vervoer en dat ook de menselijke behoefte om emotioneel betrokken te zijn daarbij hoort. Toyota volgde deze filosofie tijdens de ontwikkeling van de conceptauto LQ, waarin het thema “Leren, groeien en liefde” (“Learn, Grow, Love”) een belangrijke rol speelde.

Yui, kunstmatig intelligente assistent

De LQ is voorzien van Yui, een kunstmatig intelligente assistent die van de bestuurder leert en hem onderweg kan bijstaan. De Toyota LQ en Yui werken samen om de bestuurder een unieke mobiliteitservaring te bieden. Naarmate ze de persoonlijke voorkeuren van de bestuurder leren kennen en daaraan kunnen voldoen, ontstaat een band tussen de bestuurder en de auto. De naam LQ geeft aan dat Toyota hoopt dat het met deze benadering nieuwe modellen kan ontwikkelen die ook een relatie met de bestuurder opbouwen. De LQ kan bovendien op het op een na hoogste niveau autonoom rijden.

/
Tokyo Motor Show

Toyota presenteert de LQ tijdens de Tokyo Motor Show, die plaatsvindt van 24 oktober tot en met 4 november 2019. Verder kondigt Toyota de Toyota Yui Project Tours 2020 aan, een evenement waarbij het publiek met de LQ kan rijden en kan kennismaken met Yui. Het vindt plaats in de maanden juni tot en met september 2020. Via een speciale smartphone-app die later wordt bekendgemaakt, kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor het evenement en aangeven wat hun voorkeuren en interesses zijn. Op basis daarvan selecteert Toyota mensen voor een proefrit met de LQ en Yui.

/

Lees meer

Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 GeCUE4 is een boomlange basketbalspeler. Alleen is CUE4 geen mens. Maar wat dan wel? Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Toyota bouwt met Woven City stad van de toekomt met verbonden ecosysteem op basis van waterstof. Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Hoe breng je een revolutie teweeg in ons huidige voedselsysteem? Pol Fàbrega doet een dappere poging. Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Handbiker en paratriatleet pakt prestigieuze onderscheiding tijdens feestelijk NOC*NSF Sportgala