Corolla bestverkochte auto ter wereld

RAV4 en Camry in top 10

Het komt wellicht niet als een verrassing, maar dat maakt het verkoopresultaat van de Toyota Corolla niet minder indrukwekkend. Met meer dan een miljoen exemplaren was de Corolla ook in 2020 de bestverkochte auto ter wereld, net als een jaar eerder en het daar dáárvoor.

Enige boven de miljoen

Ondanks alle tegenslagen en uitdagingen vanwege de COVID-19 pandemie, was de Toyota Corolla het enige automodel waarvan in 2020 wereldwijd meer dan 1 miljoen stuks zijn verkocht. 1.134.262 om precies te zijn. De cijfers zijn afkomstig van onderzoekbureau Focus2move, dat met de Global Automotive Database (GAD) de grootste database voor autoverkopen ter wereld bijhoudt.

Toyota Corolla bestverkochte auto ter wereld
RAV4 op plaats 2

Volgens Focus2move staat Toyota niet alleen op nummer 1. Ook op nummer 2 in de lijst van bestverkochte auto’s ter wereld! Want jawel, de Toyota RAV4 is ten opzichte van 2019 een plekje geklommen op de ranglijst. Met 971.516 registraties werden in 2020 zelfs een fractie meer exemplaren verkocht ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee is de Toyota RAV4 by far de bestverkochte SUV ter wereld, met een voorsprong van ruim 265.000 registraties ten opzichte van de nummer 3 – een concurrent van de RAV4.

Toyota RAV4
Ook Camry in top 10

In de top 10 van meest verkochte modellen ter wereld, staat nóg een Toyota: de Camry! Het model dat sinds 2019 na vijftien jaar afwezigheid weer leverbaar is in Nederland, staat in de Global Automotive Database van Focus2move op de zesde plaats. In 2020 werden 592.648 exemplaren verkocht, fors meer dan het totaal aantal nieuwe auto’s dat vorig jaar in heel Nederland verkocht werd.

Ook Camry in top 10
Populaire hybridemodellen

Zowel de Toyota Corolla als de Toyota RAV4 en Toyota Camry zijn leverbaar met Toyota’s vooruitstrevende hybride technologie. Daarbij worden de Toyota Corolla TREK, de Toyota Corolla Sedan en de Toyota Camry in Nederland standaard geleverd als Hybrid. Alle nieuwe modellen van Toyota worden standaard geleverd met vijf jaar garantie.

Populaire hybridemodellen

* Aantallen zijn gebaseerd op Corolla Sedan, Hatchback en Touring Sports gecombineerd.

Lees meer

Toyota Corolla opnieuw bestverkochte auto ter wereld Toyota Corolla opnieuw bestverkochte auto ter wereld Toyota RAV4 is met bijna 932.000 verkopen ‘s werelds populairste SUV Corolla TREK Corolla TREK Voor uw actieve lifestyle 50 jaar Toyota productie in Europa 50 jaar Toyota productie in Europa Alle bestverkochte modellen van Toyota in Europa worden ook in Europa gebouwd Deze Corolla Sedan vindt inspiratie in Toyota racedivisie Deze Corolla Sedan vindt inspiratie in Toyota racedivisie Extra sportief design voor de nieuwe Corolla Sedan GR-Sport