Toyota Camry Hybrid vernieuwd

Dynamische uitstraling en nieuwste Toyota Safety Sense

De Toyota Camry Hybrid is met een dynamischer design en verder verbeterde technologie nu nog aantrekkelijker. Toyota heeft het rijcomfort en de actieve veiligheid van deze bijzonder ruime en uiterst compleet uitgeruste sedan op een nog hoger plan gebracht. De belangrijke bestaande eigenschappen – toonaangevende kwaliteit en superefficiënte hybride-aandrijving – zijn echter behouden gebleven. De vernieuwde Toyota Camry Hybrid staat vanaf het voorjaar bij de Toyota dealer.

Nieuwe velgen, nieuwe carrosseriekleur

De Toyota Camry Hybrid is als vanouds uitgerust met een krachtige, zuinige en zelfopladende hybride-aandrijflijn met 2,5-liter benzinemotor (160 kW/218 pk). De voorzijde is opnieuw vormgegeven, waardoor de auto breder en lager lijkt. De nieuwe voorbumper en grilles geven hem een dynamische, hoogwaardige uitstraling. Er zijn nieuwe lichtmetalen 17- en 18-inch velgen. De eerste zorgen met gedraaide V-vormige spaken voor een subtiel sportief effect, de tweede – met dubbele, smalle, gepolijste en donkere, gedraaide spaken – geven de auto een dynamische, lichtvoetige uitstraling. Voor de vernieuwde Camry Hybrid is een nieuwe, elegante carrosseriekleur leverbaar: Deep Metal Grey.

Toyota Camry Hybrid velgen
Toyota Camry Hybrid dashboard
Vernieuwd interieur

Het interieur van de Camry staat bekend om zijn comfort, ruimte en riante zitplaatsen. Een nieuw 9-inch scherm staat hoog op de middenconsole, zodat het gemakkelijker te bedienen is. Het vernieuwde multimediasysteem is voorzien van snellere software en omvat Apple CarPlay® en Android Auto voor smartphone-integratie.

De nieuwe lederen stoelbekleding is in visgraatmotief geperforeerd voor optimale stoelventilatie. De afwerking van dashboard, middenconsole en schakelpanelen in de portieren accentueert de verfijning. Er zijn twee nieuwe afwerkingen: Black Engineered Wood – decoratie met rechte lijnen over een organisch basispatroon – en Titanium Line Pattern – geometrische decoratie voor een harmonisch, driedimensionaal geheel.

Toyota Camry Hybrid interieur
Toyota Camry Hybrid achterkant
Nieuwe functies Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense is uitgebreid met nieuwe functies van het Pre‑Collision System, onder meer detectie van tegemoetkomende voertuigen overdag, Emergency Steering Assist en Intersection Turn Assistance – dat de bestuurder waarschuwt als hij afslaat terwijl een tegenligger nadert of een voetganger oversteekt na de bocht.

Nieuwe rijassistentiesystemen zijn Intelligent Adaptive Cruise Control – Full Range Adaptive Cruise Control gecombineerd met Road Sign Assist – en Curve Speed Reduction. Lane Trace Assist signaleert de rijstrook nauwkeuriger en reageert sneller. Het biedt meer stuurassistentie als de Camry na het inhalen van een truck door luchtturbulentie van zijn lijn afwijkt.

Toyota Camry Hybrid Safety Sense

Lees meer

Waarschuwing voor valse Whatsapp-berichten Waarschuwing voor valse Whatsapp-berichten Bericht ontvangen? Direct verwijderen Een leven lang Toyota Een leven lang Toyota Jos Houwers is 50 jaar werkzaam voor Toyota specialist Mengelers, nu is het tijd voor pensioen Toyota ontwikkelt motor op waterstof via de autosport Toyota ontwikkelt motor op waterstof via de autosport ‘Verbrandingsmotor’ zonder CO2-uitstoot Toyota introduceert nieuwe bZ reeks Toyota introduceert nieuwe bZ reeks Nieuwe volledig elektrische modellen stellen de mens centraal