Toyota scoort hoog in onderzoek Consumentenbond

Yaris de betrouwbaarste auto van Nederland

Op een Toyota kun je bouwen. Dat blijkt maar weer eens uit een groot tevredenheidsonderzoek van de Consumentenbond onder 8.000 Nederlandse automobilisten. Behalve dat de Toyota Yaris als betrouwbaarste auto uit de bus komt, scoren ook de AYGO, Corolla, C-HR en RAV4 uitermate goed.

Toyota Yaris is grote winnaar

Ieder jaar vraagt de Consumentenbond in het kader van een groot klanttevredenheidsonderzoek automobilisten door heel Nederland of ze in het voorgaande jaar mankementen aan hun auto hadden. Hierbij mag de auto niet ouder dan 10 jaar zijn. Dit jaar vulden 8.000 eigenaren het bijbehorende enquêteformulier in. Grote winnaar is de Toyota Yaris vanaf bouwjaar 2017 tot heden met het rapportcijfer 9,5. Hiermee is de Yaris de betrouwbaarste auto van Nederland! Maar ook andere Toyota modellen doen het uitstekend.

Toyota is waardevolste automerk wereldwijd
Corolla op een haar na betrouwbaarste auto

Zowel de Toyota C-HR (2016-heden) als de Toyota RAV4 (2014-heden) krijgen van de Consumentenbond het rapportcijfer 9. De huidige Toyota Corolla (2018-heden) staat met het rapportcijfer 9,4 maar net onder de Yaris en is dus op een haar na de betrouwbaarste auto van Nederland. Geen enkele eigenaar van de Corolla die aan het onderzoek meedeed hoefde vanwege een mankement direct naar de garage. Sterker nog: het aantal reparaties dat kon wachten, bedraagt nul. De Toyota AYGO staat met een 9,2 net onder de Corolla.

Corolla op een haar na betrouwbaarste auto
Nieuwe Yaris

Uitstekende betrouwbaarheidsscores voor Toyota dus. Of zoals autojournalist Gerard Kroon van de Consumentenbond het verwoordt: “Echt, aan een Toyota kun je je eigenlijk nooit een buil vallen”. Binnenkort een proefrit maken? De Toyota dealer heet je graag welkom. Hier vind je ook de nieuwe Toyota Yaris. Zuiniger, mooier en met meer rijplezier!

Lees meer

Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Betere mobiliteit in een betere wereld. Toyota Private Lease nu tijdelijk gratis thuisbezorgd! Toyota Private Lease nu tijdelijk gratis thuisbezorgd! Bestel volledig online, al vanaf € 189,- per maand Toyota domineert onderzoek van Consumentenbond naar betrouwbaarste auto’s Toyota domineert onderzoek van Consumentenbond naar betrouwbaarste auto’s Vijf auto’s in de top 10 van meest betrouwbare auto’s zijn een Toyota Nieuwste Toyota Hybrides zijn hier om te blijven Nieuwste Toyota Hybrides zijn hier om te blijven Waarom Toyota duurzaam rijden leuk maakt