Goud op vier Olympische Spelen!

Precies 12 jaar na haar eerste gouden medaille doet Ireen het onmogelijke: ze pakt de gouden medaille op de 1.500 meter! Hiermee heeft ze goud behaald op vier opeenvolgende spelen. Een unieke prestatie! Ze is bovendien de eerste Nederlandse sporter die tijdens de Olympische Spelen vijf keer goud pakt. Én het is haar elfde medaille.

Ireen is de succesvolste schaatser ooit (mannen en vrouwen) op de Olympische Spelen!
Wij feliciteren Ireen met haar vijfde gouden medaille. Zij bewijst dat je het onmogelijke, mogelijk kunt maken!

Ireen gaat voor haar impossible

Als succesvolste Nederlandse olympiër wist Ireen tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Pyeongchang in Zuid-Korea het onmogelijke mogelijk te maken. Bekijk haar verhaal tijdens de Olympische Spelen op chronologische volgorde:

Hoe heeft Ireen het gedaan?

Pyeongchang, 21 februari 2018

Zilver voor de ploegenachtervolging dames! Tijdens de halve finale die hieraan voorafgaat, plaatsen Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Lotte van Beek zich eenvoudig voor de grote A-finale. Met een tijd van 3.00,41 zijn de Nederlandse dames veel sneller dan hun concurrenten uit Amerika die 6,87 seconden langzamer schaatsen. Eenmaal in de finale moet Nederland het opnemen tegen Japan. Marrit Leenstra vervangt Lotte van Beek. Japan maakt zijn favorietenrol waar en wint. Maar het zilver is voor Nederland!

Met het zilver heeft Ireen nu elf olympische medailles op zak. Daarmee versterkt ze haar positie als succesvolste olympische Nederlandse sporter ooit! Een mooie afsluiter van de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Gefeliciteerd Ireen!

Pyeongchang, 19 februari 2018

Ireen Wüst kwalificeert zich met de Nederlandse ploeg voor de halve finale op de ploegenachtervolging! Samen met Antoinette de Jong en Marrit Leenstra rijdt ze een nieuw olympisch record van 2.55,61. Hierdoor zit de ploeg bij de snelste vier en kwalificeren de Nederlandse topschaatsers zich voor de halve finale.

Pyeongchang, 14 februari 2018

Vandaag de 1.000 meter voor dames. Al halverwege het deelnemersveld is Ireen de snelste. Na de dweilpauze blijkt de huidig olympisch kampioene Hong Zhang uit China langzamer dan Ireen. Maar de tijd van Ireen (1.15,32) blijkt net niet goed genoeg voor een medaille. Het goud is wel voor Nederland, want Jorien ter Mors rijdt met 1.13,56 het olympische record aan diggelen! Maandag 19 februari verschijnt Ireen weer aan de start, dit keer van de kwalificatie ploegenachtervolging vrouwen. We wensen Ireen veel succes!

Pyeongchang, maandag 12 februari 2018

Goud voor Ireen Wüst! Ze pakt de gouden medaille op de 1.500 meter! De Brabantse wint overtuigend met een tijd van 1.54,35. Hiermee is ze de eerste Nederlandse sporter die in de Olympische Spelen vijf keer goud pakt. Het is haar tiende medaille. En ook dat is bijzonder. Hiermee is ze de succesvolste schaatser ooit (mannen en vrouwen) op de Olympische Spelen!

Wij feliciteren Ireen met haar vijfde gouden medaille en dat ze het onmogelijke mogelijk weet te maken!

/
Pyeongchang, zaterdag 10 februari 2018

Op een haar na mist Ireen Wüst het goud op de 3.000 meter. Het verschil met de snelste deelneemster – teamgenoot Carlijn Achtereekte – bedraagt slechts acht honderdste seconde. Wüst start sterk. De titelverdedigster bouwt een marge op van ruim een seconde met Carlijn. Pas in de slotronde levert Wüst in. De zilveren plak die ze wel pakt, is haar negende olympische medaille. Hiermee blijft Wüst Nederlands succesvolste olympische sporter.

Start Your Impossible

Ireen Wüst (1986): “Ik wil niet alleen de beste zijn, maar ook blijven. Daar doe ik alles voor. Ik geloof dat als je ergens vol voor gaat, er veel meer mogelijk is dan je denkt.”

Tot en met 2024 is Toyota Motor Corporation wereldwijd TOP Partner van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Daarmee is Toyota de enige global automotive sponsor. In samenwerking met NOC*NSF voorziet Toyota Nederland de olympische en paralympische sporters van TeamNL van een hybride Toyota.

/

Voor Toyota gaat mobiliteit verder dan alleen auto’s; het draait ook om het aangaan van uitdagingen en het waarmaken van dromen. Met de wereldwijde campagne ‘Start Your Impossible’ wil Toyota laten zien dat het onmogelijke mogelijk gemaakt kan worden. Ireen Wüst is een van de mensen die laat zien wat je met doorzettingsvermogen kunt bereiken.

Lees meer

Dit is de impact van corona op topsporters Dit is de impact van corona op topsporters Paralympiër Jetze Plat aan het woord in inspirerende video Voor de sporters en iedereen die uitkeek naar de spelen Voor de sporters en iedereen die uitkeek naar de spelen Toyota trotse sponsor van de olympische en paralympische sporters Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Handbiker en paratriatleet pakt prestigieuze onderscheiding tijdens feestelijk NOC*NSF Sportgala Dafne Schippers en Toyota hebben een olympisch doel Dafne Schippers en Toyota hebben een olympisch doel Autofabrikant en atlete halen tijdens de Olympische Spelen het beste uit zichzelf